To je to što me zanima!

Veleposlanik Izraela poklonima uljepšao božićne blagdane djeci

Zaposlenici Veleposlanstva Izrael, pratitelji službene stranice Izrael u Hrvatskoj i izraelski studenti na studiju u Zagrebu prikupljali su odjeću za korisnike Doma Duga
Vidi originalni članak

Veleposlanik države Izrael Ilan Mor u ponedjeljak je posjetio zagrebački Dom Duga kako bi ravnateljici Željki Barić dodijelio donaciju odjeće za sve korisnike i poklone za djecu povodom blagdana. 

Odjeću au prikupili zaposlenici Veleposlanstva Izrael, pratitelji službene stranice Izrael u Hrvatskoj i izraelski studenti na studiju u Zagrebu.

- Iznimno nam je drago da se naša zajednica aktivirala i okupila oko ovog projekta. Glavni nam je cilj bio pokazati solidarnost i potporu te uljepšati korisnicima smještaja Doma Duga – Zagreb ovo blagdansko razdoblje i nadamo se da smo u tome uspjeli -  rekao je veleposlanik Ilan Mor.

Dodao je kako je cilj Veleposlanstva, a i same Države Izrael, gdje također postoji fenomen nasilja, biti uključeniji u razgovor o prevenciji obiteljskog nasilja i nasilja nad ženama i djecom te proširiti poruku univerzalnog načela da se žrtve nasilja mora slušati i mora im biti dostupna pomoć.

Ravnateljica Barić zahvalila se na donaciji.

- Ono što je najvažnije osobama koje su potražile pomoć i koje se nalaze u našem smještaju je spoznaja da i drugi misle na njih, da je njihova borba prepoznata i da imaju podršku raznih institucija, pa tako i Veleposlanstva Države Izrael. Lijepo je znati da ljudi žele pomoći. Cijenimo uključenost Veleposlanstva Države Izrael i njihovu potporu i solidarnost, posebno u danima korone - rekla je. 

Veleposlanik Mor i ravnateljica Barić razgovarali su o problematici nasilja u obitelji u Hrvatskoj i u Izraelu, kao i o ulozi zakonodavstva u kažnjavanju počinitelja i daljnjoj prevenciji nasilja u obitelji. Planiraju nastaviti suradnju u budućnosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ksenijast 14.12.2020.

    Poruka iz najvećeg romskog naselja u Hrvatskoj: "Bojimo se, mi ćemo se sigurno svi cijepiti...clanak koji se ne moze komentirati...

Komentiraj...
Vidi sve komentare