To je to što me zanima!

Velika inspekcija cijena najma stanova: 'Pa isplativije bi nam bilo plaćati ratu kredita...'

Unajmljivanje je sve skuplje, a ponuda stanova sve siromašnija. Ispod 500 eura gotovo i da nema pristojnih nekretnina. Provjerili smo cijene u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Puli, Zadru...
Vidi originalni članak

Podstanari smo već dvije godine, živimo u ovom stanu. Prije toga godinu smo dana bili u najmu u drugom stanu, na potpuno suprotnoj strani grada, no taj nam je bio em skup em manji od ovoga, koji ima 56 kvadrata, mali balkon i namješten je. Za njega sad izdvajamo 240 eura, s tim da to nije bila početna cijena. Vlasnik nam je u međuvremenu podignuo cijenu najma, a, kako nam se čini, i opet će. Dakako, režije plaćamo sami, dodatno na tu cijenu, a ovisno o trošku gradskoga grijanja, cifra koju izdvajamo za režije kreće se između 100 i 150 eura. Ponekad dođemo i do 200 eura, počinju svoju priču Osječanka Ivana Rado i njen zaručnik Bruno Saborčić. Zajedno žive u podstanarskom stanu u dijelu grada koji je udaljeniji od centra. Ipak, priznaju da su vrlo zadovoljni.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 33

  • matic.jelena 10.03.2024.

    Tako je, cijene najma su postale apsurdne! Bolje uzeti kredit i placati ratu nego nepristojnu najamninu. Treba stvarno uvesti reda u to!

  • uvukovic 10.03.2024.

    Pa naravno da je apsurdno da je renta skuplja od rate kredita! Trebamo stroze kontrole i propise kako bi zastitili najmoprimce od ovakvih bahatih ponasanja.

  • xmilic 10.03.2024.

    Pa naravno da je sramotno kako nekontrolirano rastu cijene najma stanova, treba ih staviti pod povecu inspekciju. Bolje nam je uzeti kredit za stan nego placati astronomsku najamninu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare