To je to što me zanima!

Velika istraga: Po 'Mamićevu' modelu novac prali i Slovenci?

Slovenci istražuju pet svojih državljana i S. Stipančića koji je u RH, zajedno s Mamićem, optužen za izvlačenje novca iz Dinama
Vidi originalni članak

Nacionalni slovenski ured za istrage u suradnji s hrvatskim Uskokom istražuje šestoricu - petoricu slovenskih i jednog hrvatskog državljanina zbog sumnji u zloporabu položaja u gospodarskom poslovanju i više kaznenih djela pranja novca, čime su nezakonito stekli 1,6 milijuna eura, objavila je slovenska policija.

Istražitelji su u sklopu te istrage pretresli više stambenih i drugih prostorija u Ljubljani, Mariboru, Kopru i na području Hrvatske, navode slovenski mediji. Slovenska policija objavila je da se šestorka sumnjiči za isplatu lažnih faktura slovenskih tvrtki vanjskim “offshore tvrtkama”, osnovanima u Velikoj Britaniji, i to za usluge koje nisu izvedene.

Zaradili su 1,6 milijuna eura?

- Sumnja se da su tim kaznenim djelom nezakonito zaradili 1,6 milijuna eura - izjavila je policija dodavši kako nitko od osumnjčenih nije uhićen.

Prema pisanju slovenskih medija, Hrvat koji je pod istragom je poduzetnik iz Umaga Sandro Stipančić. Slovenski mediji navode kako je, prema njihovim informacijama, do istrage u Sloveniji došlo nakon što je hrvatska policija proslijedila neke nalaze do kojih je došla istražujući Zdravka Mamića.

Stipančićeva tvrtka

Neslužbeno doznajemo kako slovenski istražitelji provjeravaju uplate slovenskih tvrtki na račun Stipančićeve tvrtke koju je osnovao u Londonu. Uplate su bile za usluge koje nisu napravljene, za što su izdavane krivotvorene fakture te se na taj način prao novac.

Podsjećamo, Stipančić je u Hrvatskoj zajedno sa Zdravkom Mamićem i drugima optužen da su, od prosinca 2004. do prosinca 2015., iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna. Novac su, tvrdi Uskok, iz Dinama izvlačili preko off shore tvrtki registriranih u V. Britaniji, Švicarskoj itd., a na čelu tih tvrtki, kao vlasnici ili voditelji poslovanja, bili su Mario Mamić, Vuksan, Vrbanović, Krota i Stipančić.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Istvan Serekesz 05.10.2018.

    ok al kakve veze ima Mamić s tim .....a ako malo bolje proanalizirate "Mamićev" model je i u Njemačkoj, Engleskoj, Španjolskoj ,Italiji ...što se nogometa tiče.......................dakle nije Mamić model izumio nemojte mu tepati, pametan je akl nije izumitelj.............................

  • ljubica ljubičica_1 05.10.2018.

    I Slovenci su se iskvarili.Kako loše utječemo na njih.

  • ŠtangaŽelezni 05.10.2018.

    Di je Maminjo tu je i lova treba i to znat jbg aj bok

Komentiraj...
Vidi sve komentare