To je to što me zanima!

Velika pijavica kod Opatije i Rijeke: 'Harala je punih 20 minuta, nije mi bilo svejedno'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zastrašujuća pijavica pojavila se u moru nadomak Rijeke. Mještani kažu da vrijeme u ovo doba zna biti nepredvidivo te da su viđali slične pijavice po moru, no nikad ovako velike
Vidi originalni članak

U srijedu u popodnevnim satima između Istre i otoka Cresa, u moru se pojavila ogromna pijavica koja je šokirala mještane Kvarnerskog zaljeva. 

Zaprepašteni čitatelji koji su nam poslali snimke, kažu da tako nešto nikad nisu vidjeli. Pijavica se pojavila iza 16 sati u moru nadomak Rijeke i trajala je ukupnih dvadesetak minuta. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Izgledalo je zaista strašno i nije mi bilo svejedno... Iako je ponekad znalo biti manjih pijavica, ovako nešto nikada nisam vidio. Nije se približila obali. Često u tom dijelu zna biti manjih brodica, njih je mogla lako progutati, iako se nadam da ih u tom trenutku nije bilo - ispričao nam je čitatelj.

Mještani kažu da vrijeme u ovo doba, posebice na tom dijelu zna biti nepredvidivo te da su viđali slične pijavice po moru, no nikad ovakve veličine. 

- Ovo je sad takvo vrijeme, valjda dolazi do nekih poremećaja jer planina Učka često privlači takve oblake, oni se formiraju tu u Zaljevu pa onda nastane oluja. Jednostavno, ne može se predvidjeti kakvo će biti vrijeme narednih pola sata - dodao je. 

Drugi čitatelj nam je rekao da je pijavica bila visoka čak 500 metara. 

- Koliko sam mogao vidjeti, bila je nekih 15-ak kilometara od Rijeke i izgledala je kao pravi tornado! Bila je dosta velika i visoka, vrlo zastrašujuća - ispričao nam je drugi čitatelj. 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Dalibor0704 11.06.2020.

    Ova je poharala pola Kvarnera, odnijela stotine kuća i razorila priobalje. Dajte se saberite, obična bezopasna pijavica, a kiša koju je uzrokovala je bila slana, jer je u oblake upila more.

  • koka loka 10.06.2020.

    Pazi, on zna da je bila visoka 500 metara!! Pa kak je to izmjerio??

  • Blue Star 10.06.2020.

    Ode pijavica u mirovinu nakon 20 godina vladavine Rekom

Komentiraj...
Vidi sve komentare