To je to što me zanima!

Velika prognoza: Evo kakvo vrijeme čeka Hrvatsku na ljeto

Prema predviđanju servisa AccuWeather, Hrvatsku na ljeto čeka vruće i sušno vrijeme. Bit će dužih vremenskih razdoblja s temperaturom između 30 i 40 stupnjeva pa se može očekivati i veliki broj turista
Vidi originalni članak

Točno mjesec dana ostalo je do početka ljeta. I dok države kuju planove kako nadoknaditi veliku financijsku štetu uzrokovanu pandemijom korona virusa te kako u što je moguće većoj mjeri ublažiti ekonomsku krizu, veliki postotak ljudi diljem Europe uputit će se na godišnji odmor unatoč krizi.

Iako su Vladine projekcije turističke sezone bile poražavajuće i očekivao se veliki pad, postupnim otvaranjem granica i ublažavanjem mjera u jenjavanju korona virusa, ova sezona možda i neće biti toliko loša kako se isprva mislilo.

Da bismo mogli planirati ljetni odmor, dobro je znati kakvo vrijeme očekivati. A prema predviđanju jednog od najpoznatijih svjetskih servisa AccuWeather, Hrvatsku čeka vruće i sušno vrijeme.

- Mogu se očekivati brojna duga razdoblja s temperaturama između 30 i 40 Celzijevih stupnjeva, ali i preko 40 stupnjeva - rekao je meteorolog Tyler Roys referirajući se na Južnu Europu.

Hrvatsku čeka prilično vruće ljeto, kao i većinu Europe, pa se može očekivati veliki priljev turista bez obzira na novonastalu situaciju.

Ipak, vruće i sušno razdoblje utjecat će i na poljoprivredu.

- Najviše će biti pogođeni usjevi pšenice, kukuruza, suncokreta i šećerne trske - ističu meteorolozi.

Hrvatska u iduća tri dana

Što se tiče vremenske prognoze za Hrvatsku u iduća tri dana, u petak će konačno biti sunčano.

- Pretežno sunčano, u subotu uz umjerenu naoblaku i osjetno toplije, a u nedjelju promjenjivo s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar će u petak oslabjeti, na Jadranu će uz buru biti i sjevernog i sjeverozapadnog, a u subotu će okrenuti na jugozapadni, te u nedjelju opet na sjeverni i na Jadranu buru. Jutra na kopnu svježija, osobito u petak - piše DHMZ.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 21.05.2020.

    e neće tako biti... baš će biti umjereno i kišno...

  • 21.05.2020.

    brzo rezervirajte apartaman!

  • dylan 20.05.2020.

    Nevjerojatno danas najviše oboljelih od početka pandemije i svi razmišljaju kak će ljetovati tjedan dva kod nas pa ne znam da li se netko najeo ludih gljiva zar stvarno mislite da Nijemci ili Austrijanci nemaju jezera i rijeka kao i mi iz Zagreba i okolice imamo Kupu ,Mrežnicu ili Čiče da se okupaš i ohladiš ako budu takve temperature ili ćeš se kupati u pišalini mora koja će biti 30 stupnjeva

Komentiraj...
Vidi sve komentare