Obavijesti

News

Komentari 32

Velika prognoza: Evo kakvo vrijeme čeka Hrvatsku na ljeto

Velika prognoza: Evo kakvo vrijeme čeka Hrvatsku na ljeto
1

Prema predviđanju servisa AccuWeather, Hrvatsku na ljeto čeka vruće i sušno vrijeme. Bit će dužih vremenskih razdoblja s temperaturom između 30 i 40 stupnjeva pa se može očekivati i veliki broj turista

VIDEO

Točno mjesec dana ostalo je do početka ljeta. I dok države kuju planove kako nadoknaditi veliku financijsku štetu uzrokovanu pandemijom korona virusa te kako u što je moguće većoj mjeri ublažiti ekonomsku krizu, veliki postotak ljudi diljem Europe uputit će se na godišnji odmor unatoč krizi.

Iako su Vladine projekcije turističke sezone bile poražavajuće i očekivao se veliki pad, postupnim otvaranjem granica i ublažavanjem mjera u jenjavanju korona virusa, ova sezona možda i neće biti toliko loša kako se isprva mislilo.

Da bismo mogli planirati ljetni odmor, dobro je znati kakvo vrijeme očekivati. A prema predviđanju jednog od najpoznatijih svjetskih servisa AccuWeather, Hrvatsku čeka vruće i sušno vrijeme.

- Mogu se očekivati brojna duga razdoblja s temperaturama između 30 i 40 Celzijevih stupnjeva, ali i preko 40 stupnjeva - rekao je meteorolog Tyler Roys referirajući se na Južnu Europu.

Hrvatsku čeka prilično vruće ljeto, kao i većinu Europe, pa se može očekivati veliki priljev turista bez obzira na novonastalu situaciju.

Ipak, vruće i sušno razdoblje utjecat će i na poljoprivredu.

- Najviše će biti pogođeni usjevi pšenice, kukuruza, suncokreta i šećerne trske - ističu meteorolozi.

Hrvatska u iduća tri dana

Što se tiče vremenske prognoze za Hrvatsku u iduća tri dana, u petak će konačno biti sunčano.

- Pretežno sunčano, u subotu uz umjerenu naoblaku i osjetno toplije, a u nedjelju promjenjivo s povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar će u petak oslabjeti, na Jadranu će uz buru biti i sjevernog i sjeverozapadnog, a u subotu će okrenuti na jugozapadni, te u nedjelju opet na sjeverni i na Jadranu buru. Jutra na kopnu svježija, osobito u petak - piše DHMZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa