To je to što me zanima!

Veliki požar kod Cavtata: Jaki vjetar dodatno otežava situaciju

Nakon što je jučer buknuo požar u okolici Dubrovnika, danas se pojavio kod Cavtata, a zahvatio je travu, makiju i nisko raslinje. Dodatan problem vatrogascima stvara jaki vjetar na tom području
Vidi originalni članak

U kasnijim poslijepodnevnim satima je ponovno počelo goriti.  Pžar je obuhvatio područje Plata kod Cavtata. Vargosacima dodatan problem predstavlja i jaki vjetar koji raspiruje vatru pri čemu su u gašenju sudjelovala 92 vatrogasca te 26 vatrogasnih vozila kaoi i tri Canadaira, prenosi Večernji list.

- Požar otvorenog prostora na području Plata za koji je sinoć stigla dojava, zahvatio je travu, nisko raslinje i makiju. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju Intervencijska vatrogasna postrojba Dubrovnik, JVP-ovi Dubrovački vatrogasci, Dubrovačko primorje i Konavle, DVD-ovi Čilipi, Putnikovići i Župa - izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica. 

O stanju se oglasio i čitatelj. 

-Stalno gori, konstatnto čujemo zvuk kanadera, nadam se da će se situacija popraviti, a vjetar što prije smiriti - rekao je. 

Jučerašnji požar koji je buknuo u okolici Dubrovnika, na području Veliki Žali-Brsečine je ubrzo lokaliziran, a zahvatio je travu, nisko raslinje te makiju na površini od 45 ha.

Detaljan izvještaj s požarišta pogledajte u videu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • valjamte popesku 25.07.2023.

    ma kakav cavtat,di je plat od cavtata!?po onom kamenjaru na obodu se ni nemože širit

Komentiraj...
Vidi sve komentare