To je to što me zanima!

Veliki prosvjed u podne: 'Resnik je problem, a ne rješenje...'

Ne žele da centra za gospodarenje otpadom bude u Resniku
Vidi originalni članak

Jakuševec treba zatvoriti, ali ne tako da otvorimo novi, kaže predsjednica Udruge za zaštitu okoliša Resnik Branka Genzić Horvat uoči današnjeg prosvjeda koji je najavljen u podne, javlja HRT. 

Resničani i udruga UZOR poručuju da je Resnik problem, a ne rješenje. Ujedno je to moto za današnji prosvjed, ali i odgovor  svima koji smatraju da je za problem zbrinjavanja otpada u Zagrebu rješenje gradnja dugoočekivanog centra za gospodarenje otpadom u Resniku.

Genzić Horvat dodala je da ne treba otvoriti još opasniji kompleks.

Podsjetimo, nakon nesreće u kojoj je jedan radnik ostao bez ruke na zagrebačkom Jakuševcu, odvoženje  otpada i dalje je usporeno zbog uspostavljenog sigurnosnog protokola. 

Da imaju previše problema istaknula je Sanja Šutej sa zagrebačkog Žitnjaka.

- Žao mi je što se dogodilo na Jakuševcu, ali se kod nas očito uvijek nešto mora dogoditi da bi netko reagirao. Dovoljno imamo problema na Žitnjaku, gdje ujutro ljeti ne možemo biti u svojim dvorištima - rekla je.

Dodala je da ako dođe centar za gospodarenjem otpada 'onda stvarno otpadaju'. Osvrnula se i na navode da zrak, iako je neugodnog mirisa, nema zapravo negativan učinak na zdravlje.

-Svi znaju da ima problema s pročišćivačem, koji smrdi, ljeti smo svi prisiljeni biti u kućama. Užasno grize za oči, dodaje Šutej.
 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kajbiti 10.12.2023.

    Svi pomalo zaboravljaju da je isti taj Tomašević ne tako davno bio na strani Resničana i zajedno sa svojom strankom obećavao da spalionice tamo neće biti. Vjerojatno su mnogi za njega zato u tome kvartu i glasali. I sada kad je Jakuševac eksplodirao, bez srama ide sa tim Bandićevim projektom jer drugog rješenja nema. Zašto? Pa za tri godine vlasti nije se pomalo sa mjesta glede odlagališta. Nemaju čak ni prijedlog gdje bi to možda moglo biti, o projektu da ne govorimo. Sjetimo se samo zabijanja zastave Zagreb je naš na vrh brda smeća na Jakuševcu i obećanja da će to biti njihova prva zadaća. Tri godine nije niti pokrenuta ta tema. I sada, neće smrdjeti Novi Zagreb, smrdjet će Sesvete. Ma bravo zeleni.

  • Samuro 10.12.2023.

    Previše demokracije...

  • Oksimoron_1 10.12.2023.

    Pa ljudi dragi; nitko ne želi deponij u svom kvartu, nitko ne želi spalionicu ali nam svima smrdi, smrdi, strašno smrdi i zahtijevamo rješenje?! Gradonačelniče; dajte prijedlog lokacija i idemo na referendum za odabir i lokacije ali i gradnju spalionice a ne samo deponija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare