To je to što me zanima!

VEM će RTL isključiti iz etera jer nisu reagirali na opomenu?

Iz Vijeća za elektroničke medije kažu kako RTL nije ispoštovao opomenu po kojoj je trebao uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005. godine
Vidi originalni članak

Vijeće za elektroničke medije kaznit će RTL televiziju privremenim isključivanjem iz etera jer ni nakon roka od mjesec dana nije ispoštovana opomena po kojoj je RTL morao uskladiti emitiranje programa s programskom osnovom iz 2005., piše tportal. Kakva će kazna točno biti i kada će ih točno isključiti još nije poznato. 

- Zakon ne predviđa na koliko će se nakladnik u takvim slučajevima isključiti, o tome Vijeće odlučuje, ali se koncesija može i oduzeti. Hoće li se nakladnik isključiti na dan, dva pet ili mjesec još ćemo vidjeti - rekao je Zdenko Ljevak predsjednik VEM-a. 

Cijeli problem počeo je prije dvije godine kada je RTL zatražio od VEM-a suglasnost za dopunu programske osnove, ali je nisu dobili jer je regulatorna agencija utvrdila da se RTL ni do tada nije pridržavao programske osnove temeljem koje su dobili koncesiju do 2014. godine. U svibnju 2011. utvrđeno je udio u informativnog programa u čitavom programu RTL-a tek nešto malo iznad osam posto, a trebao je biti 18.

Rok u kojem je RTL trebao uskladiti program s programskom osnovom iz 2005. istječe večeras u ponoć.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • Honda_2 03.02.2012.

    Najjače su mi na RTL-u one reklame od nekih dobrih 10-ak minuta. :) To je kao omanji dokumentarac. :D :)

  • Raziel CRO 02.02.2012.

    Treba ih sve isključiti doživotno, jer nas hebu sa smećem od programa...

  • staob 02.02.2012.

    Treba ih najnaj oštrije kazniti jer uporno emitiraju u formatu 16:9 program sniman u formatu 4:3. I zato što na RTL2 zbog stupidne serije "Pod istim krovom" koju niko ne gleda, uvijek kasni izvrsna serija "Kralj Quinsa".

Komentiraj...
Vidi sve komentare