To je to što me zanima!

Veselin Šljivančanin medijima: Nisam dovršio sve u Vukovaru

Ratni zločinac je srpskim medijima otkrio kako se ne kaje, nego mu je žao što svoju krvavu misiju, ubijanje i uništavanje nije ostvario onako kako je planirao
Vidi originalni članak

I danas mi je jedino žao što nisam dobro izvršio zadatak u Vukovaru, razoružao paravojne formacije i nisam pod svaku cijenu pronašao svoje zarobljene starješine i vojnike, rekao je ratni zločinac Veselin Šljivančanin srpskim medijima.

Krvnik koji je organizirao mučenje i odvođenje 400 ranjenika iz vukovarske bolnice, ubijanje 264 ljudi na Ovčari te spriječavao evakuaciju 4000 civila, nakon pada Vukovara izdvajao ih iz kolone, danas ovako govori o svojim borcima:

- Pronašli smo samo četvoricu teško ranjenih, koji su danas invalidi. Vidio sam ih sve kad sam došao iz zatvora, a ostale sve mrtve, čak neke spaljene, pa smo skupljali pepeo kako bismo ga poslali obiteljima da pokopaju svoje sinove - rekao je Šljivančanin. 

Sud u Haagu najprije ga je osudio na pet godina zatvora, nakon žalbe tužiteljstva na 17. Nakon revizije osuđen je na 10 godina, pa je u srpnju 2011. godine pušten. U zatvoru je proveo samo 2450 dana.

Pripadnik zloglasne “vukovarske trojke” tvrdi da je njegov “jedini cilj 1991. godine u Vukovaru i 1992. godine u Sarajevu bio zaštititi narod i postrojbe Jugoslovenske armije”.

- Ta izjava ratnog zločinca pokazuje koliko je Haški sud pogriješio kad mu je smanjio kaznu. Kažnjen je s 12 dana zatvora po svakoj ubijenoj žrtvi Ovčare i sramotno je da daje takve izjave. Ne kaje se ni za što i koliko je bahat još bi mogao doći u Vukovar u turistički obilazak jer pravosuđe nije učinilo ništa da bi to spriječilo - kaže Zdravko Komšić, vukovarski branitelj i predsjednik ogranka Društva logoraša.

Vukovarci: Naše pravosuđe ga još može procesuirati

Haški sud osudio ga je za Ovčaru, ali ga naše pravosuđe može tužiti za napade na Vukovar i civile, za to još ionako nitko nije odgovarao. No ništa od toga naši nisu učinili iako smo im dali gomilu izjava, dokaza. Sramotno je to, kaže Zdravko Komšić.

Idi na 24sata

Komentari 543

  • Lola166677 29.05.2013.

    Sramota. I jos ce dobiti minimum ako i to dobije!

  • Aspire2 28.05.2013.

    ma koji si ti k....c tražio u Hrvatskoj,majmune jedan šta bi reko da je Hrvatski vojnik bio na Zemunu i to ti činio,e dođe ono Velika Srbija beogradski pašaluk,pa ti laži sam sebe,

  • aaerts 28.05.2013.

    glupi šljivar

Komentiraj...
Vidi sve komentare