To je to što me zanima!

Vezali ih za križeve: Ovdje su smaknuli osmoricu krijumčara

Irski svećenik Charlie Burrows koji je svjedočio zadnjim trenucima osuđenika na smrt rekao je kako su, dok su ih vezali na križeve, pjevali pjesmu 'Amazing Grace'
Vidi originalni članak

Indonezijski portal detik.com objavio je fotografije mjesta na kojem su u srijedu iza ponoći po lokalnom vremenu smaknuta osmorica osuđena za krijumčarenje droge. Osuđeni su bili zavezani za križeve i onda je u njih pucao streljački vod. Irski svećenik Charlie Burrows koji je svjedočio posljednjim trenucima osuđenika na smrt rekao je kako su, dok su ih vezali na križeve pjevali Amazing Grace. 

Osuđenici su, podsjetimo, pogubljeni na otoku Nusa Kambangan gdje se nalazi "indonezijski Alcatraz"

Prije smaknuća su se posljednji put pozdravili s prijateljima i članovima obitelji, a onda su ih odveli na čistinu između plantaža limuna i banana koja je oko tri kilometra udaljena od zatvora. Tamo ih je čekao streljački vod. U svakog osuđenika je pucalo 12 vojnika. Samo trojica su imali pravu municiju, no nitko od njih nije znao kod koga je bila. 

Prvi su smaknuti Australci Andrew Chan (31) i Myuran Sukumaran (33) i to udaljeni samo nekoliko metara jedan od drugog. Smaknuta su još šestorica dok su Filipinki Mary Jane Veloso u zadnji čas poštedili život.  

Andrew Chan i njegova zaručnica Febyanti Herewilla vjenčali su se nekoliko sati prije njegovog smaknuća. 

Idi na 24sata

Komentari 96

  • BranislavBerbakov 03.05.2015.

    ovakav zakon bi nama dobro došo za tajkune i dilere

  • Security_Advisor 01.05.2015.

    Igrali su se vatrom i izgorjeli.Znali su jako dobro koja ke kazna za krijumčarenje droge,ali miris love je bio jači.Smatram da ih ne treba žaliti.

  • Magellan 01.05.2015.

    Smatram da je svaki diler smece, ljudski otpad. Ali smrtnu kaznu ne podržavam nikako, moglo ih se drugačije kazniti. Ubojstvo je ubojstvo pa makar bilo dopušteno zakonom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare