To je to što me zanima!

VIDEO Američki mornari uživat će u Splitu: Svi žele znati gdje su najbolje plaže i gdje dobro jesti

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Dok nosač plijeni poglede, posada iščekuje slobodan dan u Splitu. Mornari su snimljeni kako strpljivo čekaju izlazak s nosača
Vidi originalni članak

Najmoderniji nosač zrakoplova na nuklearni pogon, USS Gerald R. Ford, uplovio je jutros u Split. Dok nosač plijeni poglede, posada iščekuje slobodan dan u Splitu. Mornari su snimljeni kako strpljivo čekaju izlazak s nosača.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Možete nam preporučiti neke restorane? Gdje je dobro za pojesti? Je li more ovdje dobro za kupanje? Koja je najbliža plaža centru? - samo su neka od pitanja koja su postavili mornari novinarima prilikom posjeta nosaču. 

Na nosaču se trenutno nalazi oko 4600 ljudi koji će do srijede moći uživati u Splitu.

24SATA NA NOSAČU AVIONA Uživo s najvećeg ratnog broda: Uplovio je u splitsku luku, sama gradnja je stajala 13 milijardi $

U veljači je USS Harry S. Truman nosač aviona bio u Splitu, a tada su mladi mornari uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi Splita, a neki do njih tražili ljubav na Tinderu. 

Ovaj nosač aviona dugačak je čak 337 metara, može nositi do 75 zrakoplova i preko 4000 članova posade, pokreću ga dva nuklearna reaktora, što mu omogućuje brzinu plovidbe do 56 kilometara na sat, može ploviti 20-ak godina bez tankiranja, opremljen je dvopojasnim, najnaprednijim radarom, a vrijedan je 13 milijardi dolara. 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 89

  • Gajba2011 26.06.2023.

    Evo ja danas upoznao trojicu momaka s navedenog čamca. Ok ljudi, skromni, mladi, zabavni... Ne razumijem sta kenjkate toliko?

  • mdcro24 26.06.2023.

    Kugla sladoleda sad vec 3 eura, tako je samo deri

  • iz_Zadra _sam_nisam_iz_NiNa 26.06.2023.

    Kina jasno pokazuje da nije pudlica amerima kao EU, Japan, V. Britanija i ostali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare