To je to što me zanima!

VIDEO Bik u Sloveniji upao u potok: 'Spašavala ga je gorska služba, izvlačio ga helikopter'

Slovenski GSS i posada helikoptera Oružanih snaga Slovenije u petak su spašavali mladog bika koji je pobjegao sa farme i pao niz strmu padinu
Vidi originalni članak

Mladi bik, težak 400 kilograma, je u petak tijekom noći u selu Davča u Sloveniji srušio ogradu te je odlučio otići u šetnju. Bik se poskliznuo i niz strmu provaliju je upao u potok. Vlasnik ga je pronašao ujutro te je u pomoć pozvao slovensku Gorsku službu spašavanja. 

Spašavatelji su izmučenog i pothlađenog bika pronašli u hladnom potoku iz kojeg je bezuspješno pokušavao pobjeći. GSS-ovci su ga izvukli na suhu i održavali na životu. 

Voditelj akcije uspio je zbog bika podići helikopter Oružanih snaga Slovenije. Slovenska vojska je posebnim užetom za spašavanje velikih životinja. Spašavatelji su bika zavezali te su ga pripremili za let. 

Neoprezni bik je helikopterom oprezno prevezen iz provalije do obližnje njive, odakle ga je vlasnik traktorom odvezao na sigurno u staju.

- Bika, kojemu će vjerojatno trebati dan-dva da se oporavi, sudionici današnje potrage prozvali su "Sretnikom" jer je imao veliku sreću da je njegovo putovanje tako sretno završilo - napisali su GSS-ovci.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Miške 15.05.2023.

    I odveo ga ravno u mesnicu

  • toby 12.05.2023.

    Baš je bik 😳

  • Matej22☮ 12.05.2023.

    Super spasili ga pa ga otpeljali u klaonicu

Komentiraj...
Vidi sve komentare