To je to što me zanima!

VIDEO Inače spretna koza išla u shopping pa upala u šaht dubok 2,5 metra: Spasili je vatrogasci

VIDEO Zadarskim vatrogascima trebalo je pola sata da kozu izvuku iz šahta koji dodajmo, nije bio zaštićen poklopcem. Prvo ju je primijetio naš čitatelj koji ju je pokušao sam izvući, ali nije uspio, pa je zvao JVP Zadar
Vidi originalni članak

Umjesto da luta zelenim prostranstvima u okolici trgovačkog centra u Zadru, jedna znatiželjna koza u subotnje prijepodne odlučila je poći u đir do Supernove i vidjeti zbog čega je tamo uvijek baš takva gužva, pa i onda kad nema sniženja. No ovaj poslovično spretni papkar nije očekivao civilizacijske zamke, iako u ovom slučaju i nije riječ o standardnom urbanističkom uzusu. Naime, koza je stigla do dijela trgovačkog centra gdje su kontejneri i kamo stižu kamioni za prihvat robe te upala u otvoreni šaht. Uz dužno poštovanje prema životu jedne koze, u tu istu nezaštićenu rupu mogao je upasti i odrasli čovjek ili, po još gorem scenariju, nečije dijete.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Čekao sam suprugu da obavi što je imala u trgovačkom centru, pa sam gubio vrijeme šetajući okolo. Vidio sam tu kozu, htio sam je izvući, ali nisam uspio pa sam pozvao vatrogasce. Momci su stvarno vrlo brzo stigli i spretno su je izvukli, a koza je baš bila uznemirena, poludjela je. Tko zna koliko je dana tamo provela, a šaht je prilično skučen - priča nam Zoran, koji je snimkom zabilježio neobičnu intervenciju JVP-a Zadar.

Opisuje nam kako ustvari izgleda područje oko Supernove i zašto nije nimalo bezazleno.

- Tamo su tri šahta jedan do drugog, a jedan nije bio poklopljen. Nije neuobičajeno da se ti željezni poklopci kradu i prodaju kao sirovina. Po završetku te akcije pored smeća sam pokupio nekoliko paleta i bacio ih preko šahta makar da bude uočljiva nekakva prepreka, ali to nije rješenje - kaže nam Zoran dodajući kako u blizini trgovačkog centra na rubu grada postoji štala u kojoj neki čovjek drži koze i ovce.

NEOBIČNA INTERVENCIJA Vatrogasci spasili labuda iz zaleđene rijeke u Brdovcu...

Preko dana ih pusti u slobodnu ispašu, a noću zatvara u njihovo "dvorište".

- A ne znam što bih rekao, ili ih ne prebroji, ili ne čuva, ili bježe preskačući ogradu. A nije ovo ni prvi put. Prije nekih mjesec dana jedna je upala u kanal iskopan u blizini centra - govori Zoran.

U ovom slučaju, riječ je o dva i pol metra dubokom šahtu, odnosno o odvodu za oborinske vode trgovačkog centra, kažu nam zadarski vatrogasci.

HRABRA AKCIJA FOTO Članovi HGSS-a spasili psa iz kanjona rijeke Čikole

- Dojavu smo dobili oko 11.30 sati, a na teren su izašla tri vatrogasca s jednim vozilom. Oko podneva su intervenciju završili. Koza nije ozlijeđena, a vlasnik je došao po nju - kažu nam u JVP-u Zadar.

Njima ovakva intervencija nije nešto neuobičajeno jer nisu na dispoziciji samo za gašenje požara. Najčešće spašavaju mačke zaglavljene na stablima i krovovima, riješit će vas i zmije u gostima, a nije im strano ni izvlačenje ovaca i koza iz raznih jama, hvatanje odbjeglih konja po prometnicama, pa i vraćanje ptića u njihova gnijezda.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • LoveGirl21 04.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju -> NU21.FUN

  • TVP 03.02.2024.

    Koza išla u šoping………….

  • 03041 03.02.2024.

    Hoće li netkko odgovarati? Što bi bilo da je bio čovjek umjesto koze

Komentiraj...
Vidi sve komentare