To je to što me zanima!

VIDEO Nevjerojatna glupost vozača: Autima blokirali tunel na A1 kako bi ih sklonili od tuče

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prema videu koji nam je poslao čitatelj, radi se o barem desetak nesavjesnih vozača koji su svojim automobilima blokirali cijelu desnu stranu autoceste. Radi se o tunelu Medina Gora
Vidi originalni članak

Da je sjajni lak na automobilu važniji od ljudskih života, pokazali su ponovno vozači u utorak u tunelu Medina Gora kod Perušića.

POGLEDAJTE VIDEO: Nemarni vozači ugrožavaju promet

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, prema videu koji nam je poslao čitatelj, deseci automobila blokirali su čitavu desnu stranu tunela kako bi svoje limene ljubimce sklonili od tuče koja pada. Čitatelj koji ih je snimio, rekao nam je kako tuča nije prevelika, a što se može i iščitati i iz snimke.

GLUPO, OPASNO I NEPROMIŠLJENO VIDEO 'Ovakvima treba uzeti vozačke na dulje vrijeme. Bolje novi lak na autu nego sprovod'

- Tuča nije bila velika, ali je padala. Morao sam dati sva četiri i lagano prijeći kroz tunel. Nisam se zaustavljao, niti bojao za auto - prokomentirao nam je čitatelj koji je prizor snimio u utorak oko 13.30 sati.

Kazna - samo 500-2000 kuna!

Goran Husinec, sudski vještak za promet, nedavno nam je prokomentirao ovakvu opasnu praksu hrvatskih vozača.

- Razumijem da je lakiranje automobila skupo, ali je jeftinije nego da netko pogine. Ovo je jako sebično, ugrožavati živote kako bi zaštitili svoj auto - rekao nam je tada Husinec, dodajući kako zasad nije u planu promjena zakona ali da bi isti trebalo razmotriti, budući da su kazne za ovakav prekršaj tek 500 kuna, odnosno 1000-2000 ukoliko automobile zaustavite u tunelu jer ste ih htjeli zaštititi od tuče kao u ovom slučaju.

NEVRIJEME POHARALO ZAGORJE VIDEO Opasno! Zaustavili aute ispod nadvožnjaka kako bi se zaštitili od tuče kod Zaprešića

I iz HAC-a su nam tada rekli kako su ovakve radnje jako opasne, a zabranjene su i spomenutim Zakonom o sigurnosti prometa na cestama po članku 140, prema kojem na autocesti vozač ne smije zaustaviti ili parkirati motorno vozilo, osim na površinama izvan kolnika koje su za to posebno uređene i obilježene.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • ivan87nx 06.07.2022.

    ma nemojte ih ,pa to su sve auti na kredu,kako će još i popravak platiti?i ovako grcaju u dugovima samo da pokažu susjedu kaj imaju....

  • KlaudijaKardinale 05.07.2022.

    Ja nisam bila te sreće ... mene je dohvatila ... ali nema štete na autu

  • 05.07.2022.

    Ali stvarno više, uopće nije stvar u autu, nama se to jednom dogodilo i doslovno nismo mogli vozit jer nismo ništa vidjeli, pa logično da ćeš stat ako ne vidiš gdje voziš, upravo s takvom vožnjom si opasnost na cesti,nerazumijem?!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare