To je to što me zanima!

VIDEO Nevrijeme u Italiji, u Trstu velike poplave i tuča: Oluja uskoro stiže i u Hrvatsku

Izdana su upozorenja svim građanima za izrazito nepovoljne vremenske uvjete, objavila je Civilna zaštita Italije.
Vidi originalni članak

Veliko nevrijeme zahvatilo je Italiju. Nestabilno strujanje, koje je došlo iz Velike Britanije, danas je najviše pogodilo sjever zemlje, posebno na tirenskoj strani obale.

Izdana su upozorenja svim građanima za izrazito nepovoljne vremenske uvjete, objavila je Civilna zaštita Italije.Upaljen je alarm s narančastom oznakom za dijelove Lombardije i regiju Veneto, dok je za petnaest ostalih regija izdan žuti alarm.

Nevrijeme je u nekim krajevima već izazvalo velike probleme građanima. Potopljena su vozila u Trstu, a pogođeno je i područje oko najvećeg talijanskog jezera, gdje je danas prohujao tornado manjeg intenziteta. Pogodio je dio jezera Garda, a na tom je području padala i tuča, javlja nacionalna televizija.

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Trstu 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za sada nema prijavljenih šteta, usporen je promet zbog smanjene vidljivosti. Ondje se očekuje nastavak nevremena uz stalne udare gromova i jake udare vjetra.

Situacija u Bergamu također je loša. U posebno teškoj situaciji našli su se radnici kad ih je iznenadila poplava rijeke Serio. Riječ je o radnicima koji su se u trenutku nevremena nalazili na otočiću između Nembra i Pradalunge, a za njihovo spašavanje poslan je i vatrogasni helikopter.

Na području Valsesije vjetar puše brzinom od gotovo 100 km/h. U cijeloj regiji Vercelli prijavljena je i značajna šteta od posljedica lošeg vremena. Na terenu su i ekipe vatrogasnih postrojbi. Zahvaćena područja za sada su osigurana, ali još su u tijeku brojne druge intervencije.

Očekuje se dolazak nevremena u Hrvatsku. U središnjem dijelu Hrvatske već pada kiša uz povremene grmljavinske udare. Prema večeri, objavio je Državni hidrometeorološki zavod, očekuju se izraženiji pljuskovi i grmljavine.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • ZG-CH 08.09.2022.

    eto a donedavno ste pisali kako dolazi nestasica vode i velike suse….. a kaj sad, sad budete pisali kako dolaze vremena poplave? 😅

  • kuku meni73 08.09.2022.

    A kakve su cijene hrane u Trstu? Da li se isplati ponovno ići?

  • ivanz 08.09.2022.

    Naše misli su uz naše drage susjede...želimo im brz povratak na more ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare