To je to što me zanima!

VIDEO Orkansko jugo zahvatilo Kaštela, izdana upozorenja za grmljavinsko nevrijeme i kišu

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je u petak izdao upozorenja diljem Hrvatske. Vrijeme je trenutno najgore u Dalmaciji gdje je izdano upozorenje na jako jugo koje je tijekom noći zahvatilo i Kaštela
Vidi originalni članak

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) je u petak izdao upozorenja diljem Hrvatske za potencijalno opasno i opasno vrijeme. Vrijeme je trenutno najgore u Dalmaciji gdje je izdano upozorenje na jako jugo koje je tijekom noći zahvatilo i Kaštela. Zbog bure i juga na Jadranu na oprez se pozivaju pomorci i nautičari.

POGLEDAJTE VIDEO: Orkansko jugo zahvatilo Kaštele 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim jakih udara vjetra, koji će u unutrašnjosti puhati slab do umjeren jugoistočni i sjeveroistočni, upozorenja su diljem zemlje izdana za grmljavinsko nevrijeme i kišu.

Istočna Hrvatska

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom, u drugom dijelu dana lokalno moguće i uz pljuskove s grmljavinom. Vjetar slab i umjeren jugoistočni. Najviša temperatura između 17 i 20 °C.

STANJE NA CESTAMA Prometna kod Varaždina: HAK poziva vozače na oprez zbog mogućih odrona i skliskih cesta

Središnja Hrvatska

Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, a poslijepodne lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u istočnim predjelima područja. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša temperatura između 13 i 15 °C.

Gorski kotar i Lika

Prevladavat će oblačno s kišom, uglavnom u Lici oko sredine dana i poslijepodne moguć je i poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Lici jugoistočni i južni. Najviša temperatura uglavnom između 10 i 14 °C.

VREMENSKA PROGNOZA Kakvo je ovo proljeće? Snijeg je pao na Sljemenu, temperature idu ispod nule, padat će kiša...

Istra

Pretežno oblačno, mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u prvom dijelu dana, a poslijepodne su moguća i povremena sunčana razdoblja. Puhat će umjeren do jak, na udare ponegdje olujan istočnjak i bura, a sredinom dana vjetar će slabjeti. More će biti umjereno valovito do valovito, poslijepodne u smirivanju. Najniža temperatura zraka bit će od 9 do 11 °C, najviša dnevna od 14 do 16 °C. S

Sjeverni Jadran

U prvom dijelu dana pretežno oblačno, a poslijepodne uz promjenjivu naoblaku vjerojatna su i sunčana razdoblja. Povremeno kiša, lokalno moguće obilna bit će češća u prvom dijelu dana. Puhat će umjereno i jako, ponegdje i olujno jugo, uz obalu i istočni vjetar te bura, koji će tijekom poslijepodneva postupno slabiti. Najviša temperatura između 14 i 16 °C.

'NAJGORE JE PROŠLO' Zbog jakog vjetra izdano crveno upozorenje na cijelom Jadranu

Dalmacija

Umjereno do pretežno oblačno uz kišu i pljuskove s grmljavinom te lokalno obilnu oborinu, osobito u unutrašnjosti Dalmacije te na jugu područja. Jako, mjestimice olujno jugo tijekom poslijepodneva postupno u slabljenju i okretanju na južni i jugozapadni vjetar. Najviša temperatura između 16 i 20 °C.

Hrvatska sutra

Za sutra se očekuju i sunčana razdoblja od sredine dana, a vrijeme će uglavnom biti promjenljivo oblačno. Mjestimice će i dalje pasti malo kiše ili poneki pljusak, ponajprije u gorju te unutrašnjosti Dalmacije. Na kopnu je ujutro ponegdje moguća i magla. Vjetar će slabiti te se očekuje umjereno jugozapadni, na istoku zapadni i sjeverozapadni osim na Jadranu gdje će jugo popodne jačati. Najniža temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, na Jadranu između 10 i 14 °C. Najviša dnevna od 15 do 20 °C, u gorju ponegdje malo niža.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Trottur 22.04.2022.

    Nije Kastele nego Kaštela

  • 22.04.2022.

    Kišobran se prevrnuo prije sezone,vjetar puše.Nije vrijeme za suncobrane prije 01.06

  • Jozoglumac 22.04.2022.

    Kod mene doma sve ok 🤩

Komentiraj...
Vidi sve komentare