To je to što me zanima!

VIDEO Paljenjem svijeće nade počeo je Advent: 'Srca su nam puna, ovo čekamo jako dugo'

Na svečanom otvorenju manifestacije Advent Zagreb 2022. nazočio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević
Vidi originalni članak

Očekujem najbolji Advent do sada. Prva svijeća predstavlja nadu, druga mir, treća ljubav, a četvrta radost. Sve nam to treba u ova teška vremena, a posebno mir jer se nalazimo na kontinentu gdje bjesni rat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Želim vam svima radost, ljubavi da budete dobri prema bližnjima, ali i da učinite dobro prema potrebitima. Želim vam mirno doba Adventa, puno radosti i ljubavi, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prije no što je zapalio prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu. Objasnio je kako se sada, kada nemamo pandemijske mjere, možemo veseliti u punom sjaju.

Zagreb čeka 43 dana čarolije božićnog duha na više od 20 lokacija. Brojni građani okupili su se na glavnom trgu metropole.

- Imamo tri nove lokacije, stotinjak koncerata, transparentnost za adventske kućice koje će donijeti više novca za grad. Hoteli su puni, grad je prepun turista i vjerujem da će se nada da će ovo biti najbolji Advent do sada opravdati u sljedećih 40-ak dana- rekao je Tomašević te pohitao na otvorenje na Platou Gradec. S direktoricom Turističke zajednice Martinom Bienenfeld obišao je Gornji grad i potom se zaputio na Tomislavov trg otvoriti i Ledeni park.

- Na pripremama za ovogodišnji Advent radilo je više od tri tisuće ljudi, a 24 novinara iz raznih krajeva svijeta su na večerašnjem otvorenju i očekujemo još veću promociju zagrebačkog Adventa u svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ledeni park na Trgu Kralja Tomislava zasvijetlio je u 18.30 sati u božićnom duhu.  Zagrebačka božićna čarolija trajat će 43 dana na više od 20 lokacija, a već prvog adventske svečanosti posjetilo je tisuće ljudi.

- Jako dugo maštamo o božićnom sajmu u Zagrebu. Gledali smo ga na slikama i odlučili smo da moramo posjetiti ovaj prekrasan grad. Zaista izgleda magično, ljudi su nasmijani i uređenje je bajkovito - s oduševljenjem je ispričala Lyna iz Francuske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Posjet Zagrebu odgodili su zbog pandemije koja je Zagrepčanima i turistima uskratila dvije godine poznatog klizališta na Tomislavcu.

- Srca su nam puna. Već 11 godina dolazimo na otvaranje adventa i siguran sam da je ove godine najviše ljudi. Zadnje dvije godine su bile nekako otužne, pogotovo na Tomislavcu, ali sad je klizalište opet ovdje i moja djeca jedva čekaju navući klizaljke i skočiti na led. Opet je u gradu onaj dobro poznati miris kuhanog vina i kobasa koji je danas izmamio ovdje sav ovaj narod - kazao je Matija iz Zagreba.

U 19.30 sati na najljepšem gradskom parku Zrinjevcu započelo je odbrojavanje i paljenje više od trideset tisuća lampica koje su osvijetlile krošnje drveća.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • sky linee 27.11.2022.

    Ja sam danas upalila

  • dale73 27.11.2022.

    To nema nikakve veze s Bogom, to je poganski običaj, jer 25.12. pogani su slavili kao svoj veliki praznik "rođenje sunca", to je bilo dan orgijanja, raskalašenosti, darivanja, što je i danas kod "kršćana"Ne samo to kršćani su iz poganstva preuzeli slavljenje idola, kipova, ikona, brončanih kipova, kamenih, slika ...Dan Isusova rođenja nitko nezna niti će ikada znati, jer Bog je od uvijek i za uvijek.

  • 27.11.2022.

    miris kuhanog vina i kobasa????duh Božića?😮

Komentiraj...
Vidi sve komentare