Obavijesti

News

Komentari 71

VIDEO Paljenjem svijeće nade počeo je Advent: 'Srca su nam puna, ovo čekamo jako dugo'

VIDEO Paljenjem svijeće nade počeo je Advent: 'Srca su nam puna, ovo čekamo jako dugo'
6

Na svečanom otvorenju manifestacije Advent Zagreb 2022. nazočio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević

VIDEO

Očekujem najbolji Advent do sada. Prva svijeća predstavlja nadu, druga mir, treća ljubav, a četvrta radost. Sve nam to treba u ova teška vremena, a posebno mir jer se nalazimo na kontinentu gdje bjesni rat.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka otvorenje adventa 01:06

Želim vam svima radost, ljubavi da budete dobri prema bližnjima, ali i da učinite dobro prema potrebitima. Želim vam mirno doba Adventa, puno radosti i ljubavi, rekao je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević prije no što je zapalio prvu svijeću na adventskom vijencu na Manduševcu. Objasnio je kako se sada, kada nemamo pandemijske mjere, možemo veseliti u punom sjaju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagreb čeka 43 dana čarolije božićnog duha na više od 20 lokacija. Brojni građani okupili su se na glavnom trgu metropole.

Paljenje prve adventske svijeće kod Manduševca u sklopu otvorenja Adventa u Zagrebu

- Imamo tri nove lokacije, stotinjak koncerata, transparentnost za adventske kućice koje će donijeti više novca za grad. Hoteli su puni, grad je prepun turista i vjerujem da će se nada da će ovo biti najbolji Advent do sada opravdati u sljedećih 40-ak dana- rekao je Tomašević te pohitao na otvorenje na Platou Gradec. S direktoricom Turističke zajednice Martinom Bienenfeld obišao je Gornji grad i potom se zaputio na Tomislavov trg otvoriti i Ledeni park.

Zagreb: Otvoreno klizalište Ledeni park na Tomislavcu

- Na pripremama za ovogodišnji Advent radilo je više od tri tisuće ljudi, a 24 novinara iz raznih krajeva svijeta su na večerašnjem otvorenju i očekujemo još veću promociju zagrebačkog Adventa u svijetu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ledeni park na Trgu Kralja Tomislava zasvijetlio je u 18.30 sati u božićnom duhu.  Zagrebačka božićna čarolija trajat će 43 dana na više od 20 lokacija, a već prvog adventske svečanosti posjetilo je tisuće ljudi.

Zagreb: Otvoreno klizalište Ledeni park na Tomislavcu

- Jako dugo maštamo o božićnom sajmu u Zagrebu. Gledali smo ga na slikama i odlučili smo da moramo posjetiti ovaj prekrasan grad. Zaista izgleda magično, ljudi su nasmijani i uređenje je bajkovito - s oduševljenjem je ispričala Lyna iz Francuske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Posjet Zagrebu odgodili su zbog pandemije koja je Zagrepčanima i turistima uskratila dvije godine poznatog klizališta na Tomislavcu.

- Srca su nam puna. Već 11 godina dolazimo na otvaranje adventa i siguran sam da je ove godine najviše ljudi. Zadnje dvije godine su bile nekako otužne, pogotovo na Tomislavcu, ali sad je klizalište opet ovdje i moja djeca jedva čekaju navući klizaljke i skočiti na led. Opet je u gradu onaj dobro poznati miris kuhanog vina i kobasa koji je danas izmamio ovdje sav ovaj narod - kazao je Matija iz Zagreba.

Zrinjevac obasjalo tisuću lapmica povodom otvorenja Adventa u Zagrebu

U 19.30 sati na najljepšem gradskom parku Zrinjevcu započelo je odbrojavanje i paljenje više od trideset tisuća lampica koje su osvijetlile krošnje drveća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a