To je to što me zanima!

VIDEO Pogledajte kako robotski pas 'Spot' traži preživjele u urušenoj garaži u New Yorku

Četverokatna parkirna garaža urušila se u utorak na donjem Manhattanu u New Yorku u blizini Sveučilišta Pace, usmrtivši najmanje jednog radnika i ranivši pet osoba
Vidi originalni članak

Vatrogasci New Yorka upregnuli su psa robota te ga poslali među ruševine garaže na Manhattanu. Njegov je zadatak pronaći preživjele, ali i procijeniti razaranje zbog kojeg poginuo jedan radnik, a ozlijeđeno petero ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Psa nazvanog 'Spot' koriste umjesto vatrogasaca nakon što je strukturalni integritet gotovo 100 godina stare zgrade ocijenjen nesigurnim, priopćio je odjel.

- Hvala Bogu da imamo robotskog psa koji je može ući u zgradu. To je idealno jer ne moramo slati ljudsko biće u zgradu koja je nestabilna- rekao je gradonačelnik Eric Adams.

NAREDILI ISTRAGU U požaru u pekinškoj bolnici poginulo 29 ljudi: Izbio u krilu gdje su kritično bolesni pacijenti

Video snimljen na mjestu događaja prikazuje Spota, robota vrijednog gotovo 75.000 dolara, kako se kreće prema ruševinama i pada na bok nakon pokušaja penjanja po građevinskom otpadu.

Vatrogasci su Spota, teškog nešto više od 30 kilograma, nabavili prošle godine za misije potraga i spašavanja, a stvorio ga je Boston Dynamics. Od tada, pas je dobio novo točkasto 'ruho' zbog čega podsjeća na dalmatinera, originalnu pasminu u vatrogasnim službama, piše New York Post.

FDNY nije jedini odjel koji koristi mehaničke pse kao što je Spot. Naime, NYPD je sastavio robotsku K-9 jedinicu od tri psića na daljinsko upravljanje pod nazivom 'Digidogs', objavio je Adams prošli tjedan.

SLUŽBE SU NA TERENU VIDEO Urušila se je garaža u Manhattanu: Svemu prethodila eksplozija, ima i ozlijeđenih

- Digidog je sada dio alata koji koristimo- rekao je na konferenciji za novinare.

Podsjetimo, četverokatna parkirna garaža urušila se u utorak na donjem Manhattanu u New Yorku u blizini Sveučilišta Pace, usmrtivši najmanje jednog radnika i ranivši pet osoba, priopćile su vlasti.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • STorm5 21.04.2023.

    😂😂😂75.000 $ baceno u vjetar

  • crazy mind 19.04.2023.

    roboti, roboti svuda oko nas....... kada ce prvi naslov: robotski pas "ugrizao" vodica....😮

Komentiraj...
Vidi sve komentare