To je to što me zanima!

VIDEO Požar kod Svete Helene gasili i posebnim quadom: 'Gasi tamo gdje drugi ne mogu'

Članovi Off Road kluba Piva Dvije iz Sv. Ivana Zeline pomogli su gasiti vatru sa specijalnim quadom napravljenim posebno za potrebe vatrogasaca. To je ujedno i prvi takav quad u Hrvatskoj koji je opremljen da gasi požar.
Vidi originalni članak

Veliki požar izbio je u petak poslijepodne uz autocestu A4, nedaleko od naplatne postaje Sveta Helena, a u gašenju je pomogao i jedan quad. Članovi Off Road kluba Piva Dvije iz Sv. Ivana Zeline pomogli su gasiti vatru sa specijalnim quadom napravljenim posebno za potrebe vatrogasaca. To je ujedno i prvi takav quad u Hrvatskoj koji je opremljen da gasi požar.

- Mi smo to vozilo napravili baš za potrebe vatrogasaca i nismo ga još testirali. Sad smo ga napravili i potrebno ga je još testirati da bi ga ponudili u prodaju za vatrogasce - kaže Franjo Pechar, član kluba.

- Danas predvečer kolege iz kluba su se vozili tamo gdje je bio požar. Kako se radi o nepristupačnom području koje je na vodi kamioni su ostali u grabama i nisu mogli ići dalje - govori Pechar koji je došao pomoći u gašenju požara sa sinom.

Pogledajte video:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pozvali su nas da dođemo. Sin i ja smo uzeli dva vozila i otišli tamo do njih. Javili smo se vatrogasnoj postrojbi iz Paukovca i dali im vozilo na raspolaganje pošto su ipak oni profesionalni vatrogasci - dodaje Pechar.

Iako pojedine vatrogasne postaje imaju quadove ovo je prvi quad u Hrvatskoj potpuno opremljen i napravljen za gašenje požara.

- Oni imaju par vatrogasnih quadova, ali običnih. Mi smo ovdje napravili baš navalno vozilo sa cisternom od 200 litara,visokotlačnom pumpom i crijevom za gašenje - objašnjava Pechar te kaže kako se vozilo svidjelo vatrogascima.

Ovo je prvi put da su isprobali vozilo, a kako je požar uspješno ugašen može se reći da je za sada prošao test.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • 12.02.2022.

    A tek električni romobil.

  • hd 12.02.2022.

    200l mazda malo malo..ali volio bi da im prođe...

  • 12.02.2022.

    Bravo moja Zelina🥰

Komentiraj...
Vidi sve komentare