To je to što me zanima!

VIDEO Recikliranje u Hrvatskoj: 'Žuto je za plastiku, ali pazite sad ovo - sve ide u istu vreću!'

Talijan koji je došao na odmor u Hrvatsku pojasnio je na snimci koja kruži društvenim mrežama da koševi za smeće u kojima se otpad razvrstava zapravo ne služe svrsi. Barem ne onaj na koji je on naišao...
Vidi originalni članak

U Hrvatskoj smo, turisti smo, započinje priču nepoznati Talijan na videu koji kruži društvenim mrežama. U ruci drži plastičnu kutiju koju namjerava baciti u koš za smeće. 

POGLEDAJTE VIDEO: Turist želi reciklirati

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Označeno je, žuto je za plastiku, plavo za papir, smeđe za ostalo... A pazite sad - kaže Talijan koji, naime, ne može plastičnu kutiju ubaciti kroz otvor za plastiku pa zato otvara poklopac. No, kad je podigao poklopac, objašnjava, vidi se kako sav otpad ide zapravo u istu vreću.

- Kakav sjajan narod, kakav sjajan narod - kaže na kraju. 

Idi na 24sata

Komentari 110

  • max96 23.07.2021.

    A svaka kanta kosta 2000 kn kao i rupe u Petrinnu 200.000

  • Hiroo_Onoda 23.07.2021.

    Nije to nikakva novost. Osobno ne razdvajam ništa. Pet ambalažu ostavim pored kontejnera i nestane za pola sata, a bio otpad trpam zajedno sa miješanim. To što ogulim tri krumpira i tri banane ne mogu čuvati do dana za odvoz. Dodatni je problem što je u stambenoj zgradi sa 5 ulaza nastupila najezda miševa i žohara stoga što neki otpad čuvaju na balkonu i čekaju dok ne napune vreću. Čistoća nas je zatrpala sa kantama za bio otpad, dok miješani završava izvan kanti koje se veoma brzo na pune. Sada očekujem skori požar na Jakuševcu ili u CIOS-u koji svako malo plane u svrhu rješavanja glomaznog otpada (uglavnom se radi o drvenariji).

  • prokurator 22.07.2021.

    to je specijalna kanta, doseg hrvacke pameti!

Komentiraj...
Vidi sve komentare