To je to što me zanima!

VIDEO Rekordna zapljena u Luci Ploče: Kako su ronioci otkrili drogu skrivenu - ispod broda

Čak 220 kilograma heroina dileri su sakrili u olovnim kockama koje su bile u kontejneru a kokain je bio skriven u metalnom sanduku koji je bio pričvršćen s vanjske strane broda jakim magnetom
Vidi originalni članak

Dubrovačka policija objavila je u utorak detalje akcija u kojima su zaplijenili rekordnu količinu heroina u Hrvatskoj, ali i još 62 kilograma kokaina u Luci Ploče. U oba slučaja droga je bila skrivena na brodovima.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Akcije su nastavak prošlogodišnjih istraživanja u kojima su zaplijenili 700 kilograma kokaina, a radi se o dva odvojena slučaja u razmaku od mjesec dana.

Kokain su pronašli 3. studenog prošle godine na brodu koji je iz Južne Amerike uplovio u Luku Ploče. Radi se o brodu za rasute terete, a kokain su pronašli ronioci ATJ Lučko, Specijalne jedinice policije Split, Interventne jedinice policije i Postaje pomorske policije ove policijske uprave, koji su na metalnoj oplati broda, na dubini od 16 metara pronašli magnetima pričvršćen metalni sanduk sa 3 paketa od ljepljivih traka i folija s ukupno 54 paketa u kojima je bilo ukupno 61.6 kg kokaina.

POGLEDAJTE VIDEO: Zapljena kokaina u Luci Ploče

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

- Kako je prevozio rasuti teret, bazirali smo se na područje oko broda, točnije ispod broda. Tu su veliki obol dali ronioci. Po vrlo jakom jugu i gotovo nemogućim uvjetima za rad izvršen je pregled podmorja broda - rekao je Zoran Tikvica, voditelj Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Kriminalističkim istraživanjem nisu utvrdili da su kapetan ili netko od posade broda bili uključeni u ovo krijumčarenje, a ova policijska uprava je ostvarila međunarodnu policijsku  suradnju sa zemljama Zapadne Europe, čime se ovo kriminalističko istraživanje nastavlja. 

U drugom kriminalističkom istraživanju heroin je, temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku pronađen 11. listopada prošle godine u Luci Ploče zajedničkim radom policijskih i carinskih službenika.

POGLEDAJTE VIDEO: Zapljena heroina

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iz policije navode da su pretrazi pristupili nakon izvrsno odrađene profilacije koja je nastala kao rezultat studiozne analize rizika. Pronašli su 80 lijevanih olovnih kocki, od kojih je u njih 40 bio heroin, ukupne težine 219,7 kg.

Droga je pronađena u brodskom kontejneru za prijevoz tereta koji je u Luku Ploče pristigao brodom iz Južne Amerike.

Idi na 24sata

Komentari 46

  • Nepravdo Izumri 11.01.2022.

    a prošlo je jedno 7 tona..na nekoj drugoj strani!

  • zaladilo 11.01.2022.

    A ud čega če luka živt od blanaba,mora nešta i past da i uvi nisu tuden brez veze,al neče povalt

  • 11.01.2022.

    Kako su doznali?? Pa javljeno im je.

Komentiraj...
Vidi sve komentare