To je to što me zanima!

VIDEO Talijanski farmeri okupili se u središtu Rima: 'Troškovi su pretjerani, tražimo odgovore!'

Poljoprivrednici su prvotno planirali velik skup u središtu prijestolnice, no na kraju su se odlučili za manji prosvjed vjerujući kako bi ulične blokade ili druge agresivne taktike ugrozile podršku koju imaju u javnosti
Vidi originalni članak

Manji konvoj traktora u petak je prošao pored rimskog Koloseja, prije no što je talijanska premijerka Giorgia Meloni delegaciji poljoprivrednika najavila da će vlada djelomično vratiti poreznu olakšicu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Poljoprivrednici su izašli na ulice niza europskih zemalja, uključujući Njemačku, Francusku, Španjolsku i Poljsku, kako bi prosvjedovali protiv niskih otkupnih cijena njihovih proizvoda, visokih troškova proizvodnje, jeftinog uvoza i europskih regulacija vezanih za borbu protiv klimatskih promjena. 

PROTESTI PO CIJELOJ DRŽAVI VIDEO Nastavljaju se prosvjedi poljoprivrednika u Španjolskoj: 'Ovako dalje više ne može...'

Četiri traktora ukrašena talijanskim zastavama i sloganima protiv zelene tranzicije u pratnji policije prošla su rimskim ulicama, pored Koloseja i Circusa maximusa. 

- Operacionalni i proizvodni troškovi su pretjerani i mi tražimo odgovore. Ne želimo stvarati probleme, samo želimo odgovore što je prije moguće - rekao je Luigi Allegrini, jedan od prosvjednika.  

Poljoprivrednici su prvotno planirali velik skup u središtu prijestolnice, no na kraju su se odlučili za manji prosvjed vjerujući kako bi ulične blokade ili druge agresivne taktike ugrozile podršku koju imaju u javnosti, piše Reuters.

- Nismo ovdje kako bismo prosvjedovali, već da bi predlagali - rekao je drugi poljoprivrednik, Roberto Rosati. 

KILOMETARSKE KOLONE VIDEO Španjolski seljaci pale gume i grane na autocesti kod Girone, napravili potpuni kaos

Meloni je u sjedištu vlade predsjedala sastankom s udruženjima poljoprivrednika te je najavila vratiti poreznu olakšicu koja je uklonjena iz proračuna za ovu godinu, no samo za one koji zarađuju do 10 tisuća eura. 

- Iznimka mora biti za najmanje, to je konkretna mjera podrške za one koji proizvode, a ne privilegij - kazala je Meloni na zatvorenom sastanku, pokazuje priopćenje njezinog ureda. 

Poljoprivreda je osjetljiv sektor za desnu talijansku vladu. Coldiretti, glavni poljoprivredni lobi, blizak je vladi, no trenutne prosvjede vode manje skupine. 

- Vlada je obranila poljoprivrednike te je od početka sporila krive odluke koje je nametnula Europska komisija - rekla je Meloni. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Angela04727 10.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju - -> NU21.FUN

  • ante-portas 09.02.2024.

    A kad Mozemo protestira zbog Radosti, sprdaju ih. I zato AP I HDZ mogu sta hoce raditi. Ove seljake ne zanima politika I tko je na vlasti, njih samo zanima dobrobit drzave.

  • Njet Ruza 09.02.2024.

    U međuvremenu, jedini koji to pokušavaju, iz meni nerazumljivih razloga su ko fol Muslimani. I nije sve u hrani, volim ja i zapaliti! A samo Allah daje život i smrt, kad, kako, gdje i kome on hoće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare