To je to što me zanima!

VIDEO: Tuča nakon Varaždina poharala Podravinu, oblaci se sele prema istoku zemlje

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Snažno nevrijeme zahvatilo je u srijedu poslijepodne sjever Hrvatske, a jaka kiša i tuča veličine oraha padala je na području Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije
Vidi originalni članak

Snažna i velika tuča zahvatila je u srijedu poslijepodne područje grada Varaždina, a najgore je bilo na istoku Varaždinske županije u Općini Veliki Bukovec gdje su oštećeni brojni objekti.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Načelnik Franjo Vrbanić izjavio je za Hinu da je nevrijeme općinu zahvatilo nešto prije 18 sati.

- Mislim da nema kuće i gospodarskog objekta, plastenika, staklenika koji nema štete, a štete su nemjerljive jer je padala tuča gotovo veličine naranđe. Upravo pregledavamo teren. Nažalost nije dobro. Čekamo župana, obavijestili smo sve ostale službe i vidjet ćemo nakon obilaska terena točno što ćemo i otkuda krenuti. Nema objekta koji nije oštećen - rekao je Vrbanić.

Nevrijeme je zahvatilo i Međimursku županiju gdje je padala tuča veličine oraha, posebno praćena jakom kišom i vjetrom na području Murskog Središća.

Iz Centra 112 u Krapinsko-zagorskoj županiji navode da od građana dobivaju pritužbe i dojave o oštećenim krovovima i razbijenim automobila, a da je najgore prošla općina Hum na Sutli.

Nevrijeme je prema informacijama s terena također zahvatilo Pregradu te područje općine Đurmanec, točnije Macelj.  Prema neslužbenim informacijama tuča veličine teniskih loptica nanijela je velike štete na usjevima.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ubrzo se snažno nevrijeme preselilo na područje Podravine. Kako javlja ePodravina, posebno na udaru bila su sela uz Dravu i Šodericu, dakle Legrad, Đelekovec, Selnica Podravska, no žale se i mještani Molvi, Borovljana i tako dalje.

Kažu da je tuča bila veličine oraha, a negdje čak i veličine manjih jabuka. Koprivnicu je ovaj put nevrijeme zaobišlo, baš kao i Križevce.

Nevrijeme pogodilo sisačko područje

- Nevrijeme je kratko trajalo, ali je napravilo dosta štete. Na dvadesetak obiteljskih kuća oštećeni su krovovi, popadali crjepovi... Više od 20 vatrogasaca je na terenu iz 4 DVD-ova. Sve što se moglo odradit do mraka, odrađeno je, sutra ćemo nastavit s intervencijama jer je po mraku preriskantno s obzirom da se radi o velikoj visini (krovovima) - kazao nam je zapovjednik JVP Sisak Miroslav Golub.

 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Tvrtkomotkić 25.05.2022.

    Samo žele uništiti maloga čovjeka, ovo više ništa nije slučajno

  • 25.05.2022.

    Koja je mjera za veličinu tuče? Riža, grah, orah, teniska lopta ili manja jabuka, naranča, dinja, kokos i lubenica. Svojevremeno je neki lik pršteće pameti rekao da je isplata naknade za štetu povoljnija za državu nego protugradna obrana???

  • 25.05.2022.

    nevjerojatno, u svojih 37 godina prvi puta dozivio ovakvu tucu

Komentiraj...
Vidi sve komentare