To je to što me zanima!

VIDEO U Gruziji tisuće građana prosvjeduje na ulici zbog novog zakona vladajuće stranke...

Na prosvjedu se okupilo više od 5000 prosvjednika ispred zgrade gruzijskog parlamenta koju su izgradili Sovjetski Savez te su zahtijevali od vlade da povuče zakon
Vidi originalni članak

Tisuće Gruzijaca prosvjedovalo je danas dok su se zastupnici svađali u parlamentu. Do svađe je došlo jer su zastupnici vladajuće stranke htjeli unaprijediti nacrt zakona o "stranim agentima" koji su zapadni i domaći kritičari kritizirali kao inspiriran Rusijom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na prosvjedu se okupilo više od 5000 prosvjednika ispred zgrade gruzijskog parlamenta koju su izgradili Sovjetski Savez te su zahtijevali od vlade da povuče zakon koji zahtijeva od organizacija, koje primaju sredstva iz inozemstva, da se registriraju kao strani agenti ili će se suočiti s kaznama.

Vladajuća stranka Gruzijski san rekla je ovog mjeseca da će ponovno predstaviti prijedlog zakona, 13 mjeseci nakon što je odgođen zbog prosvjeda. Ranije je gruzijska televizija prikazala Mamuku Mdinaradzea, čelnika parlamentarne frakcije Gruzijskog sna i pokretača prijedloga zakona, kako je oporbeni zastupnik Aleko Elisashvili udario šakom u lice dok je govorio iz govorne kutije. Incident je izazvao širu tučnjavu među zastupnicima, što se povremeno događalo u često razularenom parlamentu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ptah 16.04.2024.

    takav zakon amerika ima od 70-ih. zapadna europa 80-90-ih. u čemu je problem? sve je ok kad recimo amer financira neku ekipu koja propagira tzv. američke vrijednosti u drugim zemljama. ali kad druga zemlja plaća neku ekipu u samoj americi, koja druga za interese te zemlje, e onda je to problem?! ista stvar, isto pakovanje. i jedno i drugo smrdi. usaid. što znate o toj organizaciji? što i kako ona radi, za koga? ovo u gruziji, prosvjedi... znam oda su to angažirani ljudi, plaćeno im je, neki izmanipulirani, ništa novog. vidite eu, kolka je kod nas manipulacija, imao u europi rat, i ama baš nikakve inicijative za prekidom, pregovorima, već isključivo se traži poraz rusije... rusija nije patuljak. ima svoje interese koje brani, a ostatak europe će to priznati na ovaj ili onaj način. kao što je priznao kontrolu amerike nad sobom. amer prisluškuje eu bez ikakvih posljedica. to si i inače rade frendovi, ne.. uvode sankcije ako ne slijede američku 'borbu'.

  • hercegovac katolik lopina 15.04.2024.

    E sad dolazi demokracija i blagostanje od strane Bankara..

Komentiraj...
Vidi sve komentare