To je to što me zanima!

VIDEO U Meksiku se nakon jakog potresa od 7 Richtera na nebu pojavila plava svjetlost

Plava svjetlost koja se pojavila tijekom potresa izgleda poput munja, a radi se o električnom naboju koji proizvode tektonske ploče koje se trljaju jedna od drugu pa taj naboj u dodiru s atmosferom stvara svjetlost
Vidi originalni članak

Snažan potres magnitude 7,0 po Richteru pogodio je Meksiko, 17 kilometara sjeveroistočno od Acapulca. Radi se o izrazito plitkom potresu na dubini od 12,5 kilometara što je dodatno pojačalo efekt trešnje.

Potres je prouzročio značajne štete, a jedan je čovjek poginuo nakon što ga je poklopio stup.

NAJMANJE 1 ČOVJEK POGINUO Potres od 7 Richtera u Meksiku, objavili snimke trešnje: 'Užas, zgrada se ljuljala još 15 minuta'

Ubrzo su se na društvenim mrežama pojavile brojne snimke na kojima se na nebu tijekom trajanja podrhtavanja vidi plavičasta svjetlost koja izgleda poput munja.

Prvotno su se pojavile informacije kako je riječ o eksplozijama na električnim vodovima uzrokovanima potresom, međutim vjerojatnije je da se radi o prirodnom fenomenu koji se može pojaviti kod snažnijih potresa.

U trenutku kada dođe do trljanja tektonskih ploča duž vertikalnih rascjepa stvara se električni naboj koji može putovati prema površini i u dodiru s atmosferom stvoriti svjetlost.

 

Idi na 24sata

Komentari 57

  • bibi87 11.09.2021.

    al ono- osjetio se i u Hrvatskoj!!!! hahahahah samo 2 kontinenta dalje hahahahaha pisaaam

  • NonGMOwomen 08.09.2021.

    HAARP inducirani potres visokim elektromagnetskim valovima i munjama. Udari munje su povecali stupanj potresa inace sa 7.1 dubinskog pola grada bi se srusilo.

  • ajetodoo 08.09.2021.

    To je prirodna pojava aurora potresalis.

Komentiraj...
Vidi sve komentare