To je to što me zanima!

VIDEO Uništena župna crkva u Kravarskom, ostala bez tornja

Mještani Kravarskog nedaleko Velike Gorice pobjegli su iz svojih kuća nakon potresa i stoje na ulicama. Policija i vatrogasci su na terenu saniraju štetu i pomažu onima kojima je potrebno
Vidi originalni članak

Nakon potresa koji je u utorak iza podneva pogodio sjever Hrvatske, a čiji je epicentar bio u Petrinji, štete se zbrajaju u brojnim mjestima u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO: 

U Kravarskom, selu pokraj Velike Gorice, uništena je Župa uzvišenja Svetoga Križa. Tornja nema, a žbuka je popadala oko crkve. Kravarsko je 20-ak kilometara zračne linije udaljeno od epicentra. Policija i vatrogasci došli su na teren. Smirivali su ljude koji su izašli na cestu nakon potresa.

- Strašno je bilo. Spremala sam se u dućan po kruh. Prije toga obavila sam što sam trebala, sjela i odjednom mi je zidni sat došao do glave. Živim preko puta crkve, sve mi je porušeno unutra, a popucanih zidova, hvala Bogu, nema - ispričala je za 24sata gospođa koja živi u tom mjestu pa nastavila:

STRAVIČNA ISPOVIJEST IZ PETRINJE Svjedok koji je oživljavao curicu punih 40 minuta: Preminula je, stavio sam joj krunicu oko vrata

- Sjurila sam dole na vrata kad je bio potres, nisam vidjela kad se urušila crkva. Sve je lupalo nekih 5-10 sekundi, ne mogu uopće ništa reći od šoka.

Sve o razornom potresu pratite OVDJE i u javljanjima uživo na facebook stranici 24sata.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 01.01.2021.

    Nek Bozanić proda prsten, sagradit će tri potpuno nove.

  • ilmare 01.01.2021.

    Obnovit će se, ali nije "priša". Prije obnovite kuće ljudima, to je "priša"...

  • 01.01.2021.

    Budu ovce donirale i sve to bu kao novo

Komentiraj...
Vidi sve komentare