To je to što me zanima!

VIDEO Urušio se zid Upravne zgrade KBC Sestre milosrdnice: 'Komadi zida padali su po cesti'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
U ponedjeljak oko 16 sati, prilikom izvođenja radova na obnovi zgrade od potresa, urušio se vanjski zid upravne zgrade KBC-a Sestre milosrdnice
Vidi originalni članak

Samo nekoliko trenutaka prije urušavanja zida sam prešao na drugu stranu ceste. Radnici su lijevali beton i odjednom se počeo urušavati zid bolnice u Vinogradskoj. Prašina i komadi su padali posvuda. Dijelova je bilo i na cesti, a srećom ondje ispred je taksi stajalište na kojem nikoga nije bilo u trenutku pada zida, rekao je čitatelj koji je snimio trenutak urušavanja zida na upravnoj zgradi KBC Sestre milosrdnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do urušavanja dijela zida došlo je na zgradi oštećenoj u potresu. Drugi čitatelj rekao je kako su radnici unutrašnjost zgrade učvršćivali mrežom, a onda je pukao vanjski zid.

 

- Trenutno na Upravnoj zgradi traje obnova. To područje je ograđeno jer se mogu očekivati urušavanja baš zbog toga što je zgrada oštećena. Nije ovo ništa neočekivano, cijelo područje je ograđeno i nije bilo nikakve štete. Gradilište je dobro osigurano baš zbog toga što su zgrade oštećene u potresu - kazao je ravnatelj bolnice prof.dr.sc. Davor Vagić.

U KBC Sestara Milosrdnice su u tijeku radovi na obnovi šest zgrada oštećenih u potresu. U cjelovitoj i konstrukcijskoj obnovi je Upravna zgrada KBC-a, zgrada Interne, Kliničkog zavoda za kemiju i endokrinologiju, Klinike za očne bolesti i Klinike za kožne i spolne bolesti te Klinike za kirurgiju. Plan je da Upravna zgrada bude cjelovito obnovljena za 12 mjeseci, a ostale zgrade do kraja iduće godine.

MISTERIJ DOLASKA U POSJED: U zagrebačkoj školi privatni apartmani, Tomašević: 'Nevjerojatno, ali je istinito'

Projekt je ukupne vrijednosti 73 milijuna eura, obnova je financirana dijelom iz Fonda solidarnosti, dijelom iz NPOO-a i dijelom iz državnog proračuna, a izvođači radova su turske tvrtke Akfen i Dost. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 28

  • joso pivalica 03.07.2023.

    mozda upozorenje zbog abortusa?

  • lissavis 03.07.2023.

    A mi gradimo novu bolnicu u Mostaru i saljemo bogatunskoj crkvi u Bisni i Hetcegovni

  • zrno soli u glavi 03.07.2023.

    da nije ona ista firma koja je radila na zgradi u Klaićevoj? Samo pitam

Komentiraj...
Vidi sve komentare