To je to što me zanima!

VIDEO Veliko slavlje u kući najtrofejnijeg alkara: 'Bilo je teško, a ovo je neopisiv osjećaj'

Ivo Zorica ima četiri Čoje, pet pobjeda na Bari, a sada je osvojio i drugi slavodobitnički plamenac te postao najtrofejniji živući alkar
Vidi originalni članak

Alkar Ivo Zorica sinoć je s devet punata pobijedio na 308. Sinjskoj Alki te tako postao i najtrofeniji živući alkar u povijesti ove viteške igre. 

A nakon pobjede kod Zoričinih je uslijedilo i veliko slavlje. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Evo dolazi moja druga Alka, opet dobitnik, neopisiv osjećaj - rekao je Zorica koji je dodao i kako je bilo baš jako teško na trkalištu.

- Čestitam svim kolegama Alkarima koji su izdržali na ovoj stazi - rekao je te dodao da je on imao najviše sreće. 

U DRUŠTVU MAĐARSKE PREDSJEDNICE Milanović: Sinjska alka je simbol pobjede nad osmanskom vojskom, puno govori o nama

Zorica koji je rođen 1983. dolazi iz poznate alkarske obitelji. Debitirao je 2000. godine kao alkar, a kao kopljanik 2002. godine. 

 Od živućih alkara kopljanika u alkarskoj povijesti, ovom je Alkom Zorica postao alkar s najviše alkarskih trofeja - četiri Čoje, pet pobjeda na Bari i sada i drugi slavodobitnički plamenac.

OSVOJIO DEVET PUNATA Ivo Zorica osvojio Sinjsku Alku i postao najtrofejniji živući alkar

Slavodobitnika Alke Viteško alkarsko društvo (VAD) nagradilo je zlatnom plaketom Alke i novčanim iznosom od 5.500 eura, a pokrovitelj Alke, predsjednik Zoran Milanović zlatnim prstenom s hrvatskim grbom te sabljom. Alkarskog momka slavodobitnika Miljenka Lovrića Društvo je nagradilo zlatnom plaketom Alke, a pokrovitelj Alke srebrnim prstenom s hrvatskim grbom te jataganom.

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare