To je to što me zanima!

VIDEO Vojković je snimao svoje tulipane i hvalio se prijateljima: 'Vidi ljepotana, ovdje tek niču'

Bivšeg ministra gospodarstva se tereti da je uz drugog osumnjičenog počinio subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru...
Vidi originalni članak

Po nalogu Ureda javnog europskog tužitelja (EPPO) policija je u četvrtak privela Hrvoja Vojkovića, bivšeg ministra gospodarstva i šefa Croatia osiguranja. Naime, tereti ga se da je uz drugog osumnjičenog počinio subvencijsku prijevaru i krivotvorenje isprave u odnosu na tri natječaja u poljoprivrednom sektoru koje je raspisala Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ukupno su tražili 370.000 eura. Ideja je bila da će saditi tulipane te za to uzeti novac iz EU fondova. Međutim, na parceli kraj njegove luksuzne vile, gdje su trebali biti posađeni tulipani, nema ničega. Tek trava i na ogradi tabla na kojoj piše "Nasad cvijeća".

Vojković je sadio tulipane

Iz naših izvora doznajemo da se Vojković ranije hvalio sadnjom tulipana. Čak je i snimio video svog polja na kojem se vidi mali broj cvjetova, a taj je video, doznajemo, slao svojim prijateljima.

- Vidi ljepotana. Ovdje gore sam malo ranije posadio, ovdje gore tek niču - čuje se glas na snimci.

DETALJI AKCIJE EUROPSKIH TUŽITELJA Kako je bivši ministar pao zbog tulipana? Supruga je iz kuće gledala kako uhićuju Hrvoja...

Međutim, tijekom prijave na natječaj Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju otkrila je nepravilnosti te ih prijavila EPPO-u.

- U tijeku postupanja po prijavama nepravilnosti, Agencija za plaćanja je zatražila od nadležnog tijela AFCOS mreže provjeru vjerodostojnosti izdanih računa za koje je uočila sumnju na nepravilnost kod podnositelja Zahtjeva za potporu NAŠA FARMA D.O.O., te slijedom upita, zaprimila očitovanje, da računi za koje je uočena sumnja na nepravilnost nisu vjerodostojni - odgovorili su za 24sata iz Ministarstva poljoprivrede.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • martina.dragic 01.03.2024.

    Tko ima vremena za snimanje tulipana i hvaljenje? Ajde molim te, idem radije gledati recepte za neku novu high-tech kuhinjsku igracku.

  • pkovacevic 01.03.2024.

    Kako kreativno i zanimljivo! Ozbiljno se posvetio uzgoju tulipana, to treba cijeniti. Nadam se da ce dalje dijeliti svoju strast i znanje s drugima.

  • 29.02.2024.

    Pogled pršti od inteligencije!

Komentiraj...
Vidi sve komentare