To je to što me zanima!

Vigilare: Prijavite nam sve one koji vam žele sretne blagdane

'Riječju 'Xmas' se izbacuju vjerski simboli iz javnog prostora. Objavit ćemo listu onih koji, bez spomena Božića, politički korektno čestitaju neimenovane blagdane'
Vidi originalni članak

Udruga Vigilare pokrenula je akciju 'Božić bez popusta' kojom žele upozoriti kako se korištenjem riječi 'Xmas' u božićnim kampanjama 'izbacuju vjerski simboli iz javnog prostora' te će objaviti imena tvrtki i organizacija koje, bez spomena Božića, politički korektno čestitaju neke neimenovane blagdane.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Vigilare je ugodno iznenađen koliko u Hrvatskoj ima poznavatelja grčkoga jezika! Nikada ne bismo pomislili da su zapravo svjetske trgovačke korporacije (i neke hrvatske tvrtke) uzele grčko slovo Chi (X) iz Kristova monograma iz prvih kršćanskih vremena, kako bi znakom za „ime onoga čiji se rođendan na Božić slavi“, što vjernije predočili duh Božića, kako to objašnjava i organizator manifestacije „Advent na Europskom trgu", Svibanj-projekt. Prosvijetljeni smo tim objašnjenjem jer smo zatupljeno smatrali da se radi o klasičnom primjeru izbacivanja svih vjerskih simbola iz javnoga prostora i sustavnog trenda agresivne sekularizacije i opće komercijalizacije blagdana.

Isti je organizator, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj (pred čijom se zgradom manifestacija i održava), ondje postavio i veliki natpis „XMAS“, navevši u svojem nedavnom priopćenju i ovo: „misao vodilja pri planiranju i realizaciji projekta je bio ponuditi jedinstveno, multikulturalno događanje koje nikoga ne vrijeđa, već dapače, aktivno sudjeluje u multikulturalnom i liberalnom dijalogu s ciljem promocije hrvatske i europske kulture...“ Znači li to da bi „CHRISTmas“ nekoga uvrijedio? Zašto ta lažna multikulturalnost i liberalni dijalog uopće slavi taj čudan, netolerantan i isključiv blagdan ako spominjanje imena tako otvorene osobe, pune ljubavi za sve, u samom nazivu blagdana, nekoga može uvrijediti?

Neke ideologije iz prošlosti pokušale su zabraniti Božić; danas to čini diktatura relativizma. Ona želi tumačiti što je zapravo Božić te da svatko ima svoj način njegova shvaćanja; da se na taj dan slavi ono što je dobro u nama te da je važno samo pozitivno misliti, biti nasmiješen i dobro raspoložen ići na isprazne „Xmas“ zabave (party)

Riječ je o vrjednotama i kulturnim stečevinama ovoga društva. Vigilare ne pristaje na politički korektne čestitke, pritiske i omalovažanja, mlake i neiskrene izgovore te gotovo fundamentalističko zagovaranje lažne tolerantnosti. Pozivamo sve da se uključe u javnu akciju „Božić bez popusta“ koju smo pokrenuli, na kraju koje ćemo objaviti imena tvrtki i organizacija koje, bez spomena Božića, politički korektno čestitaju neke neimenovane blagdane.

Idi na 24sata

Komentari 146

  • RazmisljamOpazam 15.12.2014.

    RKC uvela je 354. tkz. "Božić" da bi Konstantin zaštitio svoju vjeru u boga Sunca i uveo Mitraizam kao službenu državnu religiju. Od toga direktno potječe i nedjeljna (Sunday) katolička služba umjesto Subote. Isusovo rođenje kao blagdan nije učenje Gospodnjih blagdana. Bitno kao Gospodnji blagdani, određeni trajno (Lev 23) nisu ukinuti. Isus je postavio primjer u NZ za štovanje blagdana, onih koji imaju trajnu valjanost. Isus nije došao da ukine zakon (zakon su Njegove zapovjedi i blagdani), nego je prije 2000 tis. god. došao ih osobno ispuniti (Mt 5:17-19) kao dio zakona, usavršivši zakon vlastim žrtvom. Oni koje slave Božić kao rođendan Isusov, nemaju veze sa Biblijskim kršćanstvom. Kršćanstvo na koje se pozivaju, izgovor je za prethodno opisano idolpoklonstvo. Biblija se interpretira samo Biblijom, ne vlastitim kriterijima. Biblija one koji tvrde da štuju Boga, bez držanja njegovih zapovjedi naziva bezakonici, licemjeri..Nitko ne može reći da poznaje Boga ako ne čuva Njegove Zapovjedi uključujuću Njegove Blagdane i Njegova Osobna Učenja. (1.Iv 2:3-4 po ovom znamo da ga poznajemo: ako ZAPOVIJEDI NJEGOVE čuvamo. Tko veli: "Poznajem ga", a ZAPOVJEDI njegovih ne čuva, lažac je, u njemu NEMA ISTINE. Ivan 14:15"Ako me ljubite, ZAPOVIJEDI ćete moje čuvati) RKC ne čuva Božje Zapovjedi, štoviše ona ih je promjenila. Zavedeni im vjerujuju bez Biblijskih preispitivanja i pri tome još besramno napadaju sve drugačije namečući im nasilno vlastite laži. Vjernik znači pratiti Biblijijska učenja, ne ljudske predaje. Mk7: 6-9...narod usnama časti, a srce mu je daleko od mene. UZALUD me štuju naučavajući nauke - UREDBE LJUDSKE. NAPUSTILI ste ZAPOVJED Božju, a DRŽITE PREDAJE LJUDSKE..Dokidate Božju zapovijed da biste sačuvali svoju predaju. Božić i Nedjelja su predaje ljudi-nebiblijsko

  • RazmisljamOpazam 15.12.2014.

    Prvo, "Božić" nije rođendan ni Isusovo rođenje. Božić ne potječe iz učenja Biblije! Drugo, "Božić" nije blagdan Božji, upravo suprotno; To je štovanje poganskih bogova (nebiblijskog) i direktno kršenje prve Božje zapovjedi. "Božić" je samo kopija štovanja božice Semiramide i njenog sina Tamuza kao utjelovljenog Nimroda kroz štovanje majke s djetetom. To potječe iz Babilona (19.-16.st.pr.n.e.). Babilon veliki (RKC) utjelovio je te običaje i tradicije dodavši samo prefiks Biblijskih imena Marija i Isus, uz još druge varijacije koje su se i prethodno na isti način prilagođavale za štovanje nebiblijskih bogova. Ipak, 25.12. je samo bio i ostao rođendan boga sunca, nikada Isusov rođendan, niti blagdan sa Biblijskim utemeljenjem. Svi bogovi Sunca od Nimroda do Ozirisa, od Saturna do Adonisa i dr. imaju rođendane 25.12. Da bi zaštitili vjeru i štovanje boga Sunca, točnije Mitraizam, i Rimsku tradiciju Saturnalija, Sigilarija...Rimokatoločka Crkva je 354. uvela tkz. "Božić". Božić dakle ne potječe iz Biblije. Crkve i kršćani koje slave Božić kao rođendan Isusov, nemaju apsolutno veze sa kršćanstvom iz Biblije. Origins of Christmas History Channel Documentary - YouTube https://www.youtube.com/watch?v=51SzidyujMk&feature=share

  • ŠljapkoLokvić_1 12.12.2014.

    Dragi Vigilare, ja bih ovdje javno na vašu crnu listu prijavio drugaricu Maju Blagdan. Vrijeme je da promijeni to "komunističko" prezime!

Komentiraj...
Vidi sve komentare