To je to što me zanima!

Vijeće sigurnosti jednoglasno: Guterres će postati šef UN-a

Vijeće sigurnosti prihvatilo je Anotnia Guterresa kao kandidata za mjesto glavnog tajnika. Guterres je prvi bivši vođa neke države koji će postati šef UN-a
Vidi originalni članak

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda u četvrtak je jednoglasno podržalo Antonia Guterresa, bivšeg portugalskog premijera i visokog povjerenika UN-a za izbjeglice, kao novog glavnog tajnika UN-a. 

Tijekom zatvorenog sastanka 15 članova Vijeća prihvatilo je rezoluciju kojom službeno imenuju Guterresa kao svoj izbor za šefa Svjetske organizacije kojeg će predstaviti Općoj skupštini. 

Iz zatvorene dvorane čuo se pljesak nakon što je rezolucija prihvaćena. Guterres je predložen za petogodišnji mandat koji će započeti 1. siječnja. 

Socijalist Guterres, star 67 godina, bit će prvi bivši vođa neke države koja će postati šef UN-a, te se  obvezao da će obnoviti tu organizaciju i ojačati njezin kapacitet za mirotvorne misije i borbu za ljudska prava. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • gladijator 07.10.2016.

    Jeremić je mislio Kosovu stopirati ulazak u UN, aha!

  • SAINT 07.10.2016.

    još jedan masonski lutak.....................

  • istraživač40 07.10.2016.

    istraživao sam simboliku loga UN organizacije i što znači.Lovorov vijenac je trijumfalni vijenac od lovorovog lišća, koji se dodijeljivao pobjednicima u antičko vrijeme. Nosili su ga olimpijski pobjednici, carevi, pjesnici i učenjaci. Sastoji se od kruga lovorovih grančica. Lovor je simbol pobjede, vječnosti i besmrtnosti. U grčkoj mitologiji bio je simbol grčkog boga Apolona.Apolon je bog medicine, liječenja i streličarstva, ali i nositelj smrtne pošasti. Također je bog proroštva i kolonizacije. Poslije je preuzeo i identitet Helija kao bog sunca (Apollon Helios).što znači globus gledan sa sjevernog pola.Izaija 14,12 Kako pade s neba, Svjetlonošo(lucifer), sine Zorin? kako se obori na zemlju koji si gazio narode?A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj "na strani sjevernoj";Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim.A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.Koji te vide pogledaće na te, i gledaće te govoreći: to li je onaj koji je tresao zemlju, koji je drmao carstva,Koji je zemlju obraćao u pustinju, i gradove njezine raskopavao? roblje svoje nije otpuštao kući?

Komentiraj...
Vidi sve komentare