To je to što me zanima!

Vilim Ribić kaže da bi ukidanje obveznog članstva u HGK bilo štetno za hrvatsku ekonomiju

Izmjene Zakona o HGK u petak su bile na redu za glasanje u Saboru, a tu je točku potom skinuo HDZ, nakon čega je opozicija srušila kvorum čime je taj dan odgođeno glasanje i o Zakonu o obnovi i IGP-u
Vidi originalni članak

Na današnjem sastanku Gospodarsko-socijalnog vijeća u kojem uz Vladu sudjeluju i predstavnici sindikata i Hrvatske udruge poslodavaca jedna točka dnevnog reda bila je i 'Društvene implikacije prijedloga o ukidanju obvezne članarine' u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

BURILOVIĆEVA PRIMANJA Otkrili da šef HGK mjesečno zarađuje više od 56.000 kuna

Kako piše Telegram, točka je na dnevnom redu bila na prijedlog Vilima Ribića iz Matice hrvatskih sindikata, koji je i predsjednik GSV-a. Navodi se kako je rekao da bi ukidanje obveznog članstva bilo štetno te da Komora promiče ekonomske interese zemlje i da je bolje da se financira na dosadašnji način. Ribić nije htio davati izjave i komentirati sastanak.

OSTAJU DOSLJEDNI ODLUCI 'HSLS je za ukidanje članarine u HGK i u nizu drugih komora'

Telegram navodi i da je sličan stav imao Krešimir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata, koji je rekao da je HGK dio društva i da je ne treba demontirati kao instituciju.
 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • Panac 09.02.2021.

    Koja je svrha plaćanja harača zvanog HGK ...je pokazao Vladan Vidošević ! Neka se javno objavi tko radi tj. dobija plaću tamo... pa će se vidjeti koliko i čijih uhljeba tamo ima. A sad pošto su uskoro lokalni izbori.... do ljeta se ta tema odgađa... jer moraju smisliti kamo će preuhljebit na stotine parazita !

  • kajsitilud 02.02.2021.

    ovaj je najpametniji kaj prstom ne mrdne na poslu, a 20 hiljki samo sjeda. naporniji od jelene veljace

  • RoyBean 02.02.2021.

    HGK = nakupina parazita.

Komentiraj...
Vidi sve komentare