To je to što me zanima!

Virovitica: Vepar napao lovca i teško ga ozlijedio

Vladimir Starčević (49) sudjelovao je na lovištu Papuk u organiziranom lovu na veprove, no jedan od njih nasrnuo je na lovca i teško ga ozlijedio
Vidi originalni članak

Nakon poznatog božićnog lova na Bilogori s generalom Mladenom Markačem i ministrom Kirinom, u kojem je stradalo 17 divljih svinja, 20-ak kilometara dalje na Papuku u petak je vepar napao lovca. Organizirani lov u svojem lovištu “Papuk” kraj Kuzma pripremila je šumarija Hrvatskih šuma “Voćin”. Lovci su poslije 8 sati uz pomoć pasa u gustišu opkolili vepra kojeg su ranije upucali. Držali su ga da se umori s namjerom odstrijela. U jednom trenutku vepar se probio kroz okružje pasa i zaletio prema lovcu Vladislavu Stračeviću (49), koji nije stigao pucati. Vepar ga je srušio na tlo i kljovom mu nanio ozljedu na nozi. Lovac se od napada branio rukom pa je vepru gurnuo ruku u gubicu i vepar ga je ugrizao za prst. Od težih stradavanja Starčevića su spasili lovci koji su vepra ustrijelili. Teško ozlijeđenog lovca na improviziranim nosilima su prenijeli do automobila pa zatim prevezli u Virovitičku bolnicu, gdje su mu liječnici pružili pomoć. Virovitički veprovi bili su sudbonosni za ministra Kirina. Nakon lova s generalom Markačem morao je dati ostavku.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • bijela latica 25.01.2008.

    Šteta samo što se to ne dešava češće... jedino mi je u ovoj cijeloj priči žao vepra...

  • diki 25.01.2008.

    Sva sreća pa vepar nije prekoračio nužnu obranu jer bi se ova životinja mogla žaliti sudu pa bi vepar ni kriv ni dužan završio u kobasicama. Nekima je mjesto u šumi / vepar/ a nekima u zatvoru zbog ubojitih namjera i oduzimanja pravo na život.

  • Chantal 25.01.2008.

    Bravo za vepra! Dosta mi je više članaka o tim lovcima!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare