To je to što me zanima!

'Virus korone se može naći u spermi i testisima. Bolest, ali ne i cjepivo, utječe na sterilnost'

Sve ono što se pokušava plasirati iz meni vrlo nejasnih razloga, a to je da cijepljenje utječe na sterilnost kod muškaraca i žena, za to nema nikakvih pokazatelja, kaže Markotić
Vidi originalni članak

Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike Fran Mihaljević, upitali smo je li se u ovih godinu i pol trajanja pandemije istraživao utjecaj preboljenja COVID-a na reproduktivno zdravlje i ustanovila veza spontanih pobačaja sa preboljenjenjem ove bolesti. Prof. Markotić je istaknula kako će baš Zavod za urogenitalne infekcije, na čijem je čelu, pokrenuti projekt praćenja i muškog i ženskog reproduktivnog zdravlja. 

PRESICA STOŽERA

- Jer se, prema podacima koji za sada postoje, vidi da infekcija korona virusom može značajno utjecati i na smrt ploda, prerano rođenje, i na kasnije posljedice, trudnice češće završavaju u jedinicama intenzivne njege, djeca rođena od trudnice koja je pozitivna u visokom postotku i češće završavaju na neonatološkim odjelima, zahtijevaju produženu bolničku skrb i praćenje - rekla je. 

Naglasila je i kako se i kod muškaraca virus može naći u testisima i ejakulatu, što može utjecati i na plodnost u slučaju preboljenja.

- U isto vrijeme, do sada dostupne studije o cijepljenju, ne pokazuju ništa od toga. Sve ono što se pokušava plasirati, iz meni vrlo nejasnih razloga, što je nedopustivo, da cijepljenje utječe na sterilnost kod muškaraca i žena i njihovo reproduktivno zdravlje, za to nema nikakvih pokazatelja. Dok jasnih pokazatelja ima da sama bolest utječe na reproduktivno zdravlje - poručila je. 

Idi na 24sata

Komentari 290

  • s manistre se vidi šalša 04.09.2021.

    Ajd bar si s te strane sigurna hahh

  • olja6969 04.09.2021.

    Bolje mi je gledati South park: Pandemic special mada se i našem stožeru možeš poprilično nasmijati

  • 04.09.2021.

    Cjepivo utječe na na sterilnost,jer stimulira proizvodnju vrška proteina koji to izaziva.Za razliku od bolesti,cjepivo to stimulira u nedogled. Dokle ćemo slušati ove dobro plaćene laži?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare