To je to što me zanima!

Više nego je Lalovac najavio: Cigarete će poskupjeti 1,5 kn

Ministar financija Lalovac najavio je kako će nakon povećanja trošarina cigarete poskupjeti za 0,62 do 0,99 kuna po kutiji, no tu su tvrdnju demantirali iz TDR-a
Vidi originalni članak

Ministar financija Boris Lalovac najavio je kako će nakon povećanja trošarina cigarete poskupjeti za 0,62 do 0,99 kuna po kutiji, no tu su tvrdnju demantirali iz Tvornice duhana Rovinj.

Proizvođač duhana tvrdi kako će kutija cigareta biti skuplja između 1,24 i 1,55 kune.

Prilikom prijašnjih povećanja trošarina dio troška povećanja preuzimali smo na sebe, što više nismo u mogućnosti, te je realno očekivati znatnije povećanje maloprodajnih cijena cigareta. Naime, udio trošarine i PDV-a u maloprodajnim cijenama cigareta iznosi više od 70 posto, pa je ovakvo visoko povećanje industriji nemoguće nadoknaditi - objavili su iz TDR-a, javlja Večernji

Idi na 24sata

Komentari 83

  • juravonzlobny1 18.04.2015.

    ostavio sam cigarete prije 8 godina, pa se uopće ne brinem.. a ovim potezom će samo još više potencirati šverc..

  • 18.04.2015.

    Nisu problem cigarete,ne mora se pušiti,ili se može doma puniti,puno je jeftinije.Problem je plin (jaaako loš,preskup),voda,struja i,naravno,hrana.Stalno dižu cijene,poreze,izmislili namete na kojima bi im Francek Tahi pozavidjel.

  • Lun@ 777 18.04.2015.

    Jedna kuna ili kuna i pol, sasvim svejedno. Cijene ionako ama baš svaki dan idu gore. A najviše me smeta što promijene ambalažu, čak smanje dekagrame, a cijena ostaje ista, ako ne i viša (to se dešava kod čokolada i keksa). Varaju nas na očigled ,a mi tu ništa ne možemo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare