To je to što me zanima!

'Više nije dovoljno da ode samo ministar Horvat. Cijela ova nesposobna Vlada mora otići'

Nakon što smo objavili pismo koje je EK uputila Vladi o odbijanju produljenja roka za korištenje bespovratnih sredstava namijenjenih za obnovu, Mostovi zastupnici oštro su kritizirali premijera Plenkovića i Vladu
Vidi originalni članak

Ovo je debakl. Premijer Plenković se hvalio kako će on lako produljiti rok samo jednim pozivom Ursuli von der Leyen, a očito je da je jako pogriješio i krivo procijenio situaciju, poručili su saborski zastupnici Mosta komentirajući odbijenicu Europske komisije o produljenju roka za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti vezano za obnovu Zagreba. Pismo koje je našoj Vladi uputila Europska komisija objavila su jučer 24sata, a iz njega proizlazi da ćemo izgubiti većinu bespovratnog novca kojeg smo dobili u iznosu od 5,1 milijardi kuna za sanaciju hitnih šteta od zagrebačkog  potresa jer ih nećemo stići potrošiti do lipnja. Ministrica kulture i medija, Nina Obuljen Koržinek, nakon naše objave obznanila je, pak, kako produljenje rokova nisu ni tražili.

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO Pismo Europske komisije Vladi: Nećemo vam produžiti rok za obnovu. Gubimo 5,1 milijardi kn

Mostovci smatraju da više nije dovoljno da s ministarske pozicije ode samo Darko Horvat. 

- Cijela nesposobna Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem mora otići. Ne može se prijeći preko činjenice da je ova Vlada svojim nečinjenjem, inertnošću i bahatim stavom “lako ćemo” uspjela prokockati novac namijenjen obnovi Zagreba - ističu dodajući kako se sada samo dodatno potvrđuje žalosna činjenica da je projekt obnove Zagreba i Banovine propao projekt.

O PISMU IZ EK Obuljen Koržinek: Nismo tražili produljenje roka za dobivanje sredstava iz Fonda solidarnosti

- Jer na Banovini u aranžmanu države nije obnovljena nijedna kuća, dok je više od tridesetak objekata izgrađeno u privatnoj inicijativi. Toliko o sposobnosti Andreja Plenkovića, njegovim briselskim vezama, ali i njegovom kadroviranju jer je upravo on izabrao ministra Horvata i ostatak Vlade koja se iz dana u dan osipa u novootkrivenim korupcijskim skandalima i aferama - poručili su. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • p i j e v a c 15.01.2022.

    otvoreno kradu tko kako stigne uz blagodat plenkovića i nitko im ne može ništa. čini mi se da očekuju da ih narod izbaci sa vlasti, samo nema pravoga tko bi preuzeo ovu sirotinju

  • Luna777 15.01.2022.

    Pa to stalno govorim!

  • tutek! 15.01.2022.

    Koliko je anemični sa ekipom dobio u džep da te milijarde ostanu van Hrvatrske? Malo su veći igrači u pitanju nego što javnost naivno misli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare