To je to što me zanima!

Više od 48 sati tjedno opet je voljno dežurati 6% liječnika

U analizi podataka u odnosu na period od prije tjedan dana, vidljiv je pad u svim regijama. Ministar je naglasio da niti jedan liječnik nije povukao suglasnost za rad
Vidi originalni članak

Nakon što je na poziv Hrvatskog liječničkog sindikata dio liječnika  povukao suglasnost za rad duži od 48 sati na tjedan, iz Ministarstva zdravlja poslali su nove podatke. Prije sedam dana 27 posto liječnika je povuklo suglasnost dok je danas riječ o 21 posto njih. 

- U odnosu na tjedan dana ranije 6 posto liječnika je ponovno voljno dežurati duže od 48 sati tjedno - istaknuto je u priopćenju. 

Najveći udio suglasnosti povučeno je u Dalmaciji, a zatim u Slavoniji, Zagrebu te Sjevernoj i Središnjoj Hrvatskoj. Najmanji udio ima Primorje. U analizi svih podataka u odnosu na period od prije tjedan dana, vidljiv je pad u svim navedenim regijama. Ministar Ostojić naglasio je da niti jedan liječnik nije povukao suglasnost za rad, ali i dodao da će se u pojedinim bolnicama uvesti smjenski rad. Među njima su KBC Osijek i KBC Split te Opće bolnice Zadar, Karlovac, Čakovec, Sisak i Koprivnica.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • ludom 03.09.2013.

    Da ste vi liječnik, bili bi u tih 6%.

  • judgement 03.09.2013.

    Podržavam štrajk liječnika i medicinskih sredstava jer mislim da je nedopustivo da rade tako odgovoran posao sa toliko prekovremenih sati. Normalno je očekivati da će se događati i česte pogreške u liječenju jer ljudi nisu roboti da rade non-stop i bez greške.

  • Guest_user_38112 03.09.2013.

    A moram na operaciju u listopadu :\ (ili kako se čini ne moram)

Komentiraj...
Vidi sve komentare