To je to što me zanima!

Više od 9000 maski na riječkom Korzu u najvećoj Međunarodnoj maškaranoj povorci u Europi

Većina od 93 maskiranih grupa s 59 alegorijskih kola dolazi iz PG županije, no tu je i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Kine, Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije i Indije
Vidi originalni članak

Više od devet tisuća maškara u nedjelju je okupiralo riječku žilu kucavicu Korzo gdje se odvija najveća Međunarodna karnevalska povorka ovih krajeva, ali i jedna od najvećih u Europi.

Većina od 93 maskiranih grupa s 59 alegorijskih kola, koja sudjeluju u navedenoj povorci, dolazi iz PG županije, no tu je i 12 inozemnih grupa iz Italije, Slovenije, Mađarske, Kine, Crne Gore, Republike Sjeverne Makedonije i Indije, koje prezentiraju svoju tradiciju i običaje.

- Zabava je zagarantirana. Ki ni došal na Riječki karneval, nek mu bude žal! - povikao je Meštar Sandi dok su rasplesane maškare u paradi prolazile Korzom do kasno u noć.

Za povorku je akreditirano gotovo stotinjak novinara, što daje garanciju da će lijepa slika Riječkog karnevala otići po cijelom svijetu.

Na licu mjesta povorku prate veće grupe gostiju iz Japana, Francuske i Austrije. 

Velika povorka odvija se dan nakon Humanitarnog karnevalskog gala partya, održanog u subotu navečer, u kojem svake godine sudjelujeu veleposlanici, gosti i partneri iz mnogih zemalja te prikupljaju novac u humanitarne svrhe. Kako je podjestio gradonačelnik riječki Marko Filipović, prethodnih godina već je, na ovaj način, prikupljeno gotovo 200 tisuća eura, dodijeljenih udrugama koje brinu o najpotrebitijima.

TRADICIONALNA TRKA VIDEO U Opatiji se vozi 'najluđa utrka na svijetu': Tradicionalna Balinjerada vrhunac karnevala

Također, humanitarna sredstva u korist sigurne kuće, koju vodi Udruga za zaštitu obitelji, prikupljena su i na Noći krinolina održanoj na brodu Marina dok je 600 porcija humanitarne "Maškarane jote", u organizaciji Udruženja obrtnika Rijeka, svoj prihod namijenilo Udruzi Svjetionik čija je glavna svrha poboljšanje kvalitete života djece i mladih s teškoćama u razvoju te njihovih obitelji.
 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Isus je jedini Put 12.02.2024.

    Rijeci treba Isus ne ovo smeće

  • Maggie07950 12.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

  • MilanMacimudan 11.02.2024.

    Jel petokraka i sljem Sljivancanina na celu povorke?

Komentiraj...
Vidi sve komentare