To je to što me zanima!

Visok 17 metara: Kip Gospe koja svjetli stiže u Primošten

Kip će iz radionice u Zagrebu biti transportiran tijekom idućeg tjedna, a postavljanje kipa i uređenje okoliša na brdu Gaj će biti dovršeno do početka svibnja
Vidi originalni članak

Kip će iz radionice u Zagrebu biti transportiran tijekom idućeg tjedna, a postavljanje kipa i uređenje okoliša na brdu Gaj će biti dovršeno do početka svibnja, rekao je za Šibenik.in načelnik Stipe Petrina.

Kip primoštenske zaštitnice Gospe od Loreta obložen mozaikom od zlata, srebra i bojenog stakla najveći je takav spomenik na svijetu. Tijekom jakog sunca bit će vidljiv čak i u Loretu u Italiji.

Općina je s predstavnicima talijanskog projekta ‘Cammini Lauretani’ dogovorila da će se primoštenska Gospa naći na međunarodnim hodočasničkim rutama marjanskih svetišta. U drugoj fazi uređenja, koja je planirana za sljedeću godinu, oko svetišta će se izgraditi i suvenirnice, ugostiteljski objekti i WC-i, kažu u Gradu.

- Kip će biti blagoslovljen 6. svibnja uz skromnu ceremoniju, kako bi svetište bilo otvoreno do 10. svibnja, blagdana primoštenske zaštitnice - rekao je Stipe Petrina.     

Idi na 24sata

Komentari 270

  • naomi-1 14.03.2017.

    Primosten ce biti novo Medjunozje

  • Prki600 14.03.2017.

    Za ovakva sranja imamo novaca,a za radna mjesta i da se spriječi iseljavanje ,za to nemamo.Gade mi se svi političari i crkvenjaci.

  • 33beg33 14.03.2017.

    trebalo je taj kip staviti kod sabora i vlade,jer u hr samo njima svijetli

Komentiraj...
Vidi sve komentare