To je to što me zanima!

Sud ukinuo odluku Tomaševića o mjeri roditelj-odgojitelj

Peteročlano sudačko vijeće Visokog upravnog suda u Zagrebu odlučilo je kako je odluka o retroaktivnom ukidanju mjere roditelj-odgojitelj koju je Grad Zagreb dobio u prosincu - nezakonita
Vidi originalni članak

Visoki upravni sud objavio je ocjenu zakonitosti izmjene Odluke o novčanoj pomoći za roditelje odgojitelje u objedinjenom postupku u povodu devet zahtjeva 320 podnositelja, javlja N1

- Osporavana odluka nema povratno djelovanje, nego je riječ o kvazi retroaktivnosti… Polazeći od pravne teorije, pribavljenih mišljenja profesora s tri pravna fakulteta, korisnici konkretne mjere imali su legitimna očekivanja utemeljena na pravomoćnim upravnim aktima. Stoga je u konkretnom predmetu bilo potrebno provesti test razmjernosti. Smatram da je test razmjernosti pokazao da su ciljevi koje je Grad Zagreb želio postići donošenjem osporavane mjere legitimni, međutim, mišljenja sam da nova mjera nije razmjerna cilju koji se novom mjerom želio postići - poručili su. 

NADREALAN GOVOR 'Prvo dijete je krasno, drugo je dobro, za roditelje je svako čudo. Ali treće dijete je ključno'

Podsjetimo, VUS u travnju je suspendirao gradsku odluku do odluke o meritumu, pa danas u svakom slučaju prestaje suspenzija.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević upozorio je tada da čekanje da sud donese odluku o zakonitosti izmijenjene mjere o naknadi roditeljima odgajateljima građane košta 40 milijuna kuna mjesečno.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Zagicar 05.07.2022.

    Sramotna mjera koju su donijeli neradnici i populističari , mjera koju su koristili neradnici, lijenčine, mjera koju i sad podržavaju neradnici i osobe koje žele živjeti na na račun Hrvatskih građana.

  • mily 05.07.2022.

    fuj, hdz -ov sud

  • kadćekraj 05.07.2022.

    Taj sud ne priznajem.Korumpirani sud ovu odluku je donio pod pritiskom Crkve koja je ovu Državu pretvorila u moralno ništavilo i koja će sama uništiti Hrvate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare