To je to što me zanima!

'Vjera od žene traži da obavlja prvo svoje staleške dužnosti...'

"Primjerice, ako udana žena s troje djece zanemaruje obitelj i dom zato da bi dnevno izmolila desetak pobožnosti, to nije pretjerivanje u vjeri, nego jednostavno grijeh", piše don Damir Stojić
Vidi originalni članak

"Možemo li ikad pretjerati s vjerom?" naslov je članka na portalu Bitno.net. Odgovor na to pokušao je dati don Damir Stojić. Stojić u tekstu daje primjer žene te navodi kako vjera od nje traži da ispunjava svoje staleške dužnosti.

"Vjera od nas traži potpuno predanje, kako bismo postigli savršenstvo ljubavi po primjeru Isusa Krista. Stoga u vjeri ne možemo pretjerati u smislu da se predamo Bogu previše ili da postanemo previše sveti. To nije moguće", piše don Stojić. 

- Međutim, moguće je krivo se predati Bogu, odnosno uložiti previše vremena i truda u nešto što Bog zapravo od nas ne želi, iako ono što činimo izgleda pobožno. To može izgledati kao pretjerivanje u vjeri, ali zapravo se samo radi o pretjerivanju u vršenju vlastite volje, iako i sama ta osoba može biti krivo uvjerena da vrši volju Božju. Primjerice, ako udana žena s troje djece zanemaruje obitelj i dom zato da bi dnevno izmolila desetak pobožnosti, to nije pretjerivanje u vjeri, nego jednostavno grijeh. Vjera od te žene traži da na prvom mjestu obavlja svoje staleške dužnosti. Prema tome vjera nije tu ništa kriva, nego pogrešno shvaćanje vjere - piše don Stojić. 

Idi na 24sata

Komentari 278

  • Vrac666 29.05.2018.

    Eh abortus je nekad predivna stvar

  • Vrac666 29.05.2018.

    Nije on kriv on je samo hrvatski pop

  • banirana 29.05.2018.

    Bolje da naroda nestane nego svećenika-Hvala Ti Isuse za crkvu svetu našu katoličku apostolsku i za naše svećenike i fratre - za naše pastire - hvala ti što nam ih ovakvima uopće daješ-da nije Božje službe danas se više nitko ne bi sjećao ni Isusa ni svetoga Evanđelja–opet bi se rađali kao neznalice i poganice -do sada bismo zaboravili potpuno tko smo i što smo i odakle smo i kamo idemo i zašto smo tu-sve ono što nam je Isus Bog naš objasnio kazao i pokazao o nama i o našem postojanju-sve što je On htio da znamo o Njemu i o sebi i o svom postojanju-kakav je narod dobro mu Bog ikakao daje svećenike-ljubite svoje svećenike i molite za njih i zahvaljujte Bogu za njih ako hoćete da budu sveti-kad bi narod bio bolji i svećenici bi bili bolji-što je čovjek lošiji to je zahtjevniji prema svećenicima -obično čovjek zamjera svećenicima ono što ni sam ne vrši-to je pila naopako-izvrdavanje savjesti-loš čovjek uvijek nađe manu svećeniku-ako je svećenik pobožan dušebrižan introvertiran reći će mu da je nedruštven i otuđen od ljudi a ako je temperamntan ekstrovertiran i poduzetan reći će mu kakav je to svećenik nije on pobožan to je svjetovnjak itd -kada zineš na majku crkvu i svećenika zapitaj se prvo kakav si ti i kakav ti je status pred Bogom kada bi te ovaj tren uzeo sa zemlje i postavio pred Sud - ako si pravi vjernik nećeš i bezveze i bez straha Božjega spominjat crkvu i svećenike - ako moraš kritizirat crkvu kritiziraj je kao što bi svoju majku i znaj da te Bog čuje što govoriš

Komentiraj...
Vidi sve komentare