To je to što me zanima!

Vjernike plaše da će postati Conchita ako podrže rodna prava

U Našicama su nakon mise dijeljeni letci udruge koja se protivi ratifikaciji Istanbulske konvencije. Župnik kaže da to nije organizirala Crkva. Conchita Wurst je transvestit iz Austrije i pobjednik Eurosonga
Vidi originalni članak

Jedna vjernica donijela je neke prospekte i stavila ih na stolić. Iskreno rečeno, ja sam to vidio, ali nisam obraćao pozornost niti sam čitao letak, rekao je fra Zoran Bibić, gvardijan i župnik u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama.

Naime, poslije mise na Staru godinu u Župi sv. Antuna Padovanskog u Našicama, umjesto prigodne čestitke za početak Nove godine, građanima su podijeljeni letci udruge Građanska inicijativa - istina o Istanbulskoj konvenciji.

GLASNOVIĆ: 'Istanbulska konvencija nam se nameće kao sekularna religija'

- Mi u crkvi to nismo organizirali i nije bilo nikakvog organiziranog dijeljenja, a koliko je toga bilo i jesu li to vjernici uzeli ne znam - rekao je fra Zoran Bibić.

- Ne razumijem zašto Crkva toliko voli širiti nemir među ljudima umjesto da poziva na ljubav i razumijevanje koji su (ili bi trebali biti) temelj njihova djelovanja - kaže čitatelj koji smatra kako je dijeljenje letaka u crkvi u najmanju ruku neprimjereno.

Riječ je o dva letka u kojima članovi Inicijative objašnjavaju zašto ne bi trebalo ratificirati Istanbulsku konvenciju. Riječ je o Konvenciji Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i obiteljskog nasilja. Hrvatska je potpisala konvenciju 2013., ali je nije ratificirala. Članovi Inicijative tvrde kako prema tzv. zakonima o “rodnom samoodređenju” osoba može “promijeniti spol” u osobnim dokumentima na temelju obične izjave da se “osjeća” pripadnikom suprotnog spola. Komentar Građanske inicijative o djeljenju letaka u crkvi nismo dobili. Zvali smo i Požešku biskupiju u čijoj je nadležnosti Župa sv. Antuna Padovanskog u Našicama. Poručili su nam da će sve ispitati i onda komentirati cijeli slučaj.     

Medijska ofenziva konzervativaca

Djecu se ‘rodno’ odgaja i u dječjim vrtićima - dječaci oblače suknjice, lakiraju si nokte..., kako bi isprobali ‘osjećaju’ li se bolje kao djevojčice, navedeno je, između ostaloga, na letcima Inicijative     

Idi na 24sata

Komentari 287

  • cimerrr 03.01.2018.

    Čudno da u dnevnim novinama nema više baš nikakve cenzure. Pa vaš list čitaju i djeca i sve nastranosti o kojima pišete od orošavanja vagine Mandićke,do nabreklog penisa koji se ne može spustiti onog našeg pedera,

  • Polarinjo 03.01.2018.

    molim "vjernike" da mi objasne tko je Conchita ?!

  • JaLe_1 03.01.2018.

    Kako netko tko vjeruje u nesto izmisljeno kao sto je Bog moze govoriti drugima sta je normalno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare