To je to što me zanima!

Vlada dobila ultimatum od EK: Poskupljuju benzin i cigarete...

Ministri su odbili novo povećanje PDV-a i rezanje olakšica. Jasno je da će doći do povećanja trošarina i kako bi se zadovoljili zahtjevi EK o dodatnim uštedama
Vidi originalni članak

Vlada je došla pred zid. Iz Europske unije je stigao ultimatum: "Srežite još 1,3 milijarde kuna ili od nas nećete dobiti ništa. Imate 96 sati".

Iako su se premijer Zoran Milanović i potpredsjednik Branko Grčić trudili uvjeriti javnost da će sve biti u redu, u pozadini se odvijala prava drama. Europska komisija nije bila zadovoljna. 

Ministri su odbili novo povećanje PDV-a i rezanje olakšica.  Jasno je da će doći do povećanja trošarina kako bi se zadovoljili zahtjevi EK o dodatnim uštedama.  

Trošarine na gorivo rast će za 20 lipa. Dizat će se i trošarine za duhan, ali još se ne zna koliko. No, fali još 900 milijuna kuna. Mogli bi poskupjeti struja, plin, pivo i tko zna što još...

>>> Cijeli tekst čitajte u četvrtak u tiskanom izdanju 24sata.

24sata


Idi na 24sata

Komentari 229

  • Coprnica Agram 16.04.2015.

    dobro vi ne kuzite da je to maslo EK! njima nije u interesu da kod nas bude jeftinije pa da drugi iz unije recimo kupuju jeftiniji benzin ili cigarete ili ostalo kod nas

  • Fighter for Justice 16.04.2015.

    Sta slijedi : EU nije zadovoljna sa nasom vladom a nismo ni mi bar nas vecina u Hr????? Jedino je vlada zadovoljna jer sad zanju po nasem depu i novcaniku!?

  • TETEC FRANC 16.04.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare