To je to što me zanima!

Vlada donijela odluku: Kolinda dobiva ured bivše predsjednice

Bivša predsjednica iskoristila je pravo da osnuje Ured bivše predsjednice, a sjedište će biti u Zagrebu. U roku od mjesec dana mora joj se dodijeliti nekretnina za to
Vidi originalni članak

Vlada je u petak na telefonskoj sjednici donijela Odluku o osnivanju Ureda predsjednice Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti. Kako navode u priopćenju, Kolinda Grabar-Kitarović, kojoj je dužnost predsjednice Republike Hrvatske prestala 18. veljače 2020., podnijela je Vladi zahtjev za ostvarivanje prava na Ured predsjednika Republike Hrvatske po prestanku dužnosti.

Sjedište ureda bit će u Zagrebu te je Vlada zadužila tijelo državne uprave da dade nekretninu koju ću Kolinda Grabar-Kitarović koristiti za svoj ured najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Vladine odluke.

U odluci Vlade stoji još u ovo: 

- Također, Odlukom se utvrđuje da će se rad Ureda u 2020.  financirati na teret pozicija Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. te se utvrđuje da će Ured najkasnije u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke dostaviti Uredu za opće poslove Hrvatskog sabora i Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvu financija financijski plan i godišnji program rada Ureda za 2020. godinu.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • roko2022 26.02.2020.

    Ovo Kolindi nije trebalo....u nas su te urede u proslosti imali samo izdajnici.

  • Counter64 23.02.2020.

    Voli bih da netko pojasni koje su to proračunske zalihe,nama neukima...imamo zalihe,a dužni????

  • max2017 22.02.2020.

    SVAKO radno mjeto ima decidiran opis posla i sve uvjete osim jasno zgubidanskih izmišljenih "poslova".....i još ekipa +....x5...= ?.....0...........Tragedija od balkanske kuhinje.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare