To je to što me zanima!

Vlada izdvaja 65 mil. kuna za pomoć drvnoj industriji

Hrvatska drvoprerađivačka industrija unatoč teškoćama i krizi lani je na strana tržišta izvezla roba vrijednih oko 755 milijuna američkih dolara
Vidi originalni članak

Premijerka Jadranka Kosor u Banskim dvorima primila je predstavnike Hrvatskih šuma i drvoprerađivačke industrije. Razgovarali su o utjecaju ekonomske krize na navedene sektore. Kosor je ukazala na nužnost međusobne suradnje Hrvatskih šuma i drvne industrije zbog složenih uvjeta poslovanja, a posebice očuvanja zaposlenosti i radnih mjesta u tom sektoru. Problemi konkurentnosti na stranim tržištima i visoka nelikvidnosti u drvoprerađivačkoj industriji, doveli su do otežane isporuka roba s obzirom na nemogućnost plaćanja i redovnog podmirenja obveza. Vlada će u proračunu ove godine za potporu drvnoj industriji izdvojiti 65 milijuna kuna, čime bi se trebala poboljšati likvidnost, omogućiti razvoj novih programa i proizvoda, ali i povećati konkurentnost i izvoz finalnih proizvoda hrvatske drvoprerađivačke industrije. Hrvatska drvoprerađivačka industrija unatoč teškoćama lani je na strana tržišta izvezla roba vrijednih oko 755 milijuna američkih dolara.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • karter 01.03.2010.

    Još jedno bacanje u rupu bez dna. Ako je ičim bogata ova naša država, onda je to šumama! A zašto im ne ide, stara stvar! Zbog korupcije! Svaki sposoban šumarski inžinjer na trgovini drvetom zarađuje masne provizije. Raditi u komercijali hrvatskih šuma, biti upravitelj šumarije, pa čak biti i poslovođa na pilani, ako je imalo sposoban, a snalažljiv, uvjiek će dobro živjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare