To je to što me zanima!

Vlada Mesiću uzima i ured: Više mu neće plaćati režije

Nakon što su mu prvo srezali novac za funkcioniranje, Vlada je odlučila oduzeti i ured bivšem predsjedniku Stjepanju Mesiću. Od 1. lipnja, Mesić više neće moći koristiti ured u Grškovićevoj
Vidi originalni članak

Nakon što su mu prvo srezali novac za funkcioniranje, Vlada je odlučila oduzeti i ured bivšem predsjedniku Stjepanju Mesiću. Od 1. lipnja, Mesić više neće moći koristiti ured u Grškovićevoj, Vlada neće plaćati režije, neće imati pravo na službenog vozača i osoblje. Jedino što što mu trajno ostaje je pravo na fizičku zaštitu, stoji u prijedlogu zakona koji bi u srijedu trebao biti usvojen na sjednici Vlade. Tako je i Tomsilav Karamarko koji je vodio izbornu kampanju Mesiću sad ipak s Mostom odlučio ukinuti ured bivšem šefu.
Ušede u državnom proračunu će biti oko 600.000 kuna godišnje. Pravo na korištenje ureda 5 godina po prestanku obnašanja dužnosti je je razumno razdoblje – stoji u obrazloženju Vlade.
Pravo na pet godina korištenja ureda ostaje i na dalje, ali podsjetimo, Mesić je jedini imao to pravo doživotno.
Prvo je Most srezao novac Mesiću, a HSP Ante Starčević na čelu s Ivanom Tepešom je zatim tražio ukidanje tog prava Mesiću. Iako su u koaliciji, Vlada je ipak odbila prijedlog HSP AS-a i napravila svoj. Razlikuju se samo u tome što je Vlada ostavila i pravo na fizičku zaštitu, a HSP AS bi je ukinuo.
Vlada je čak u odbijanju zakona HSP AS-a navela grube pogreške koje su njihovi koalcijski partneri napravili.
U prijedlogu Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, pogrešno su navedeni svi brojevi narodnih novina u kojima je objavljen zakon – stoji u Vladinu obrazloženju.

Idi na 24sata

Komentari 282

  • zahira45 17.04.2016.

    Neznanje i površnost u procjenjivanju korisnog od nekorisnog Hrvate je uvijek najviše koštalo, tako je i u ovom slučaju!

  • bajica1009 16.04.2016.

    Ovo je samo čin osvete Domoljubne jer nemaju muda da srežu gdje treba a to su županije, općine, ministarstva i agencije gdje nestaju milijarde, ovako su bacili po tko zna koji put prašinu s... s.... zuba i nastavili dalje imaju jednu uspješnu reformu. Mesiću sada si ti na potezu,

  • liliana 16.04.2016.

    HDZ je kriv za sve.Kriv je za Zakon o oprostu,kriv je što nije proveo lustraciju i doveo državu u red,kriv je za pljačku,kriv je apsolutno za sve što se događa u ovoj zemlji.Njihov sam glasač samo zato što ne želim glasati za ove kojima je ustaštvo jedina briga i mantra u životu da maltretiraju hrvatski narod.znam da su dečki ginuli za ništa,jer je HDZ sve upropastio.I zato sada iumamo kontejneraše,imamo Pupvoce,Staziće,M,esiće ,Krause i sl koji svakodnevno maltrtiraju ovaj narod paranojom zvano"ustaštvo".

Komentiraj...
Vidi sve komentare