Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
282 komentara

Vlada Mesiću uzima i ured: Više mu neće plaćati režije

Nakon što su mu prvo srezali novac za funkcioniranje, Vlada je odlučila oduzeti i ured bivšem predsjedniku Stjepanju Mesiću. Od 1. lipnja, Mesić više neće moći koristiti ured u Grškovićevoj

Foto: Davor Javorović / PIXSELL
282 komentara

Nakon što su mu prvo srezali novac za funkcioniranje, Vlada je odlučila oduzeti i ured bivšem predsjedniku Stjepanju Mesiću. Od 1. lipnja, Mesić više neće moći koristiti ured u Grškovićevoj, Vlada neće plaćati režije, neće imati pravo na službenog vozača i osoblje. Jedino što što mu trajno ostaje je pravo na fizičku zaštitu, stoji u prijedlogu zakona koji bi u srijedu trebao biti usvojen na sjednici Vlade. Tako je i Tomsilav Karamarko koji je vodio izbornu kampanju Mesiću sad ipak s Mostom odlučio ukinuti ured bivšem šefu.
Ušede u državnom proračunu će biti oko 600.000 kuna godišnje. Pravo na korištenje ureda 5 godina po prestanku obnašanja dužnosti je je razumno razdoblje – stoji u obrazloženju Vlade.
Pravo na pet godina korištenja ureda ostaje i na dalje, ali podsjetimo, Mesić je jedini imao to pravo doživotno.
Prvo je Most srezao novac Mesiću, a HSP Ante Starčević na čelu s Ivanom Tepešom je zatim tražio ukidanje tog prava Mesiću. Iako su u koaliciji, Vlada je ipak odbila prijedlog HSP AS-a i napravila svoj. Razlikuju se samo u tome što je Vlada ostavila i pravo na fizičku zaštitu, a HSP AS bi je ukinuo.
Vlada je čak u odbijanju zakona HSP AS-a navela grube pogreške koje su njihovi koalcijski partneri napravili.
U prijedlogu Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, pogrešno su navedeni svi brojevi narodnih novina u kojima je objavljen zakon – stoji u Vladinu obrazloženju.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message