To je to što me zanima!

Vlada: Ne možemo na vrijeme isplatiti prijevoz, nema novca

Sve sindikalne središnjice u zemlji pozvale su Vladu da na svojoj 128. sjednici iz proračunske pričuve ipak isplati naknadu prijevoza zaposlenicima u školama
Vidi originalni članak

Umanjenje prosinačkih plaća zaposlenima u prosvjeti, neisplata njihovih troškova prijevoza na posao i s posla, te dodataka za smjenski, dvokratni i prekovremeni rad  – predstavlja grubo kršenje čak triju važećih kolektivnih ugovora: Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, Kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama i Kolektivnog ugovora za zaposlenike u srednjoškolskim ustanovama. Ujedno, prema Kaznenome zakonu, neisplata plaće ili dijela plaće je i kazneno djelo, istaknuli su u utorak iz Sindikata.

Dodaju kako se naknada za prijevoz zaposlenicima mora isplatiti unaprijed, tj. zadnjeg dana u mjesecu za sljedeći mjesec, a ministar znanosti, obrazovanja i sporta, Željko Jovanović, je 2. prosinca ove godine obavijestio škole kako će ovu naknadu isplatiti tek u siječnju sljedeće godine. Sve sindikalne središnjice u zemlji pozvale su Vladu da na svojoj 128. sjednici iz proračunske pričuve isplati naknadu prijevoza zaposlenicima u školama.

"Ni zaposlenici Ministarstva neće dobiti naknade"

Iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta stiglo je priopćenje u kojem stoji kako zbog trenutnih gospodarskih poteškoća ne mogu na vrijeme isplatiti naknadu za prijevoz. Naime, isplata naknade za prijevoz odgođena je za 20 dana, točnije za prvi tjedan siječnja, što znači da nitko neće biti zakinut za svoja prava, kažu iz Vlade.

U Ministarstvu također naglašavaju kako naknada za prijevoz neće biti isplaćena ni zaposlenicima Ministarstva, kao ni agencijama u sustavu obrazovanja i znanosti, visokim učilištima, a ni institutima. 

- Želimo istaknuti kako će djeci svih zaposlenika u sustavu obrazovanja i znanosti koja ostvaruju pravo na dar za djecu u pojedinačnom iznosu od 500 kuna isti biti isplaćen ovaj mjesec. Kako se radi o ukupnom iznosu od oko 23 milijuna kuna koji je identičan mjesečnom trošku naknade za prijevoz, Ministarstvo je odlučilo u isplati troškova dati prednost djeci - rekli su iz Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 258

  • Triliks 04.12.2013.

    Zanimljiv oglas za sve zaposlenike Ministarstva znanosti koji razmišljaju o kupovini polovnog automobila a za to nemaju dovoljno novaca. Profesor filozofije traži vezu za posao a za uzvrat nudi citroen C5. http://www.njuskalo.hr/auti/citroen-c5-2.0-hdi-oglas-9965589

  • ludom 04.12.2013.

    Neka taj ministar prizna hrvatskoj javnosti, da li je solidaran sa učiteljima. Da li se je odrekao svojih benificija jer država "nema novaca"? Nadalje, da li su to spremni učiniti i ostali njegovi drugovi po dužnosti? Ako pak, misli, da je narod blesav, da će opet "popušiti" takve gluposti, grdno se vara. Narod ove opljačkane države već vrlo dobro zna tko nam je osnovni teret. To sigurno nisu nastavnici i profesori. Vi ministre i vaši drugovi sistematski uništavate područje kojem ste na čelu. Na žalost, to Vam je omogućeno izborima. Prevarili ste dio naroda koji vam je valjda vjerovao. Kakve li naivnosti.

  • 04.12.2013.

    Da je ova vlada socijalna odrekla bi se svih naknada uz plaču,jer su poslodavcima dali na volju da iste ne isplačuju.Naša bi vlada trebala ukinuti naknadu za obrok,putne troškove,minuli rad,regres i sve ono što su omogučili poduzetnicima da ukinu,onda bi to bila poštena vlada.Ovako oni preostali koji imaju posao rade samo za vladu,koja tiranija!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare